Следвайте ни

Подайте сигнал, ако някой хвърля боклук на неправилното място

viber icon

Ако пловдивчани станат свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, веднага да сигнализират на телефон 112, за да може нарушителите да бъдат хванати и санкционирани. 

За това призовава директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев, след като тази сутрин улиците „Крайречна“ и „Крайна“ в квартал „Столипиново“ отново осъмнаха с камари отпадъци.

Две поредни съботи при извънредни акции с екипи и техника оттам бяха събрани и извозени над 200 тона смет. Основно бяха почистени и двете обръщала на градските автобуси. Към момента резултатите от положения труд вече почти не личат. 

В „Столипиново“ всяка събота с челни товарачи и самосвали  се обират отпадъци извън контейнерите. Освен от жители на квартала голяма част отпадъци се изхвърлят от бусове на фирми не само от града, но и от съседни населени места.

Нерегламентирани сметища се образуват и в други райони на Пловдив. Наскоро бяха премахнати на Асеновградско и Рогошко шосе, всеки ден се работи и в различни вътрешноградски зони.

Сигнали за нередности се приемат и на горещия телефон на „Чистота“ – 032/675 817. Съгласно общинската наредба за управление на отпадъците изхвърлянето извън предназначените за целта места е забранено и подлежи на санкции в размер от 300 до 1000 лв. за физически лица и от  1400 до 4000 лв.за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат глобени и с фиш от 10 до 50 лв.

Димитър Георгиев напомни, че в базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64А, има специализирана площадка за разделно събрани отпадъци от домакинствата. Там са поставени и контейнери за строителни отпадъци, където хората могат да изхвърлят до 1,1 куб. м след ремонтни дейности в домовете си. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?