3906

Под въпрос са исканите 42 млн. лева за стадион „Локомотив”

Обществената поръчка за благоустрояване и инфраструктура на стадион „Локомотив” на стойност 42 млн. лева с ДДС е под въпрос и тепърва екипът на кмета Костадин Димитров ще взима решение дали да я продължи. Това каза самият той вчера по повод на определението на Върховния административен съд, с което са отхвърлени жалбите на три фирми срещу процедурата, обявена в края на предишния мандат от Община Пловдив. Сред жалбоподателите по традиция е и „Парсек Груп” на Бончо Бонев, който изпълнява няколко проекта в Пловдив.

„В Министерството на финансите сме внесли проекти за 150 млн. лева, като един от приоритетите е довършването на стадион „Локомотив”, както и финансовият ангажимент на Общината към стадион „Христо Ботев”. Но засега решение за поръчката нямаме”, каза Костадин  Димитров.

От държавните субсидии Община Пловдив иска общо 76 млн. лева за двата стадиона, от които 42 млн. лева са за Локомотив. В миналия мандат поръчката на тази стойност предизвика много критики, включително от тогавашния кмет на „Южен" Костадин Язов, който контролираше изпълнението на първия етап за 12 млн. лева. Той коментира, че 42 млн. лева за една трибуна и благоустрояване са твърде голяма сума.

Костадин  Димитров допълни, че сред приоритетите на управлението е и Околовръстното шосе, което обаче е в баланса на АПИ. „Силно се надявам първият участък от разширението за 35 млн. лева да бъде финансиран, има избран изпълнител. Следим заедно с областния управител какво се случва и с останалите три участъка, за които има проектна готовност”, допълни Димитров. Той сподели, че се е запознал и с проекта на кино „Космос”, който много му е харесал, и се надява също да бъде финансиран от държавата.

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 1 оценки
2/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Въпрос към кмета на район Южен

Въпрос към кмета на район Южен

01.12.2023 | 13:23

Коя ще направите предложение пред общински съвет Пловдив за реализиране на булевард "Академик Петър Динеков" в район Южен. От 43 години фигурира в регулационните планове на район Южен, малко ли са 43 години господин кмет живущите в вашия район да чакат?

Отговори
3 0
Кога ще построите булевардите в район Южен мръсници!!!

Кога ще построите булевардите в район Южен мръсници!!!

01.12.2023 | 13:16

Кога ще построите "Южната транспортна тангента на града"? Кога ще пуснете движението по пробивите под централна гара и Модър Царевец, кога бе господа крадци?

Отговори
4 0
само питам

само питам

01.12.2023 | 10:41

стига с тия стадиони! стига! нови училища кога?

Отговори
12 4
Не питай те са за оплюване

Не питай те са за оплюване

01.12.2023 | 13:27

Кметове работещи за чужди интереси но не и за пловдивчани.

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?