Следвайте ни

Под обсада: Охраняват опасните медицински отпадъци в „Гагарин“ СНИМКИ

viber icon

Полиция загради с лента и бди над контейнера с опасни медицински отпадъци до парк „Надежда“ в пловдивския квартал „Гагарин“, видя репортер на „Марица“. На място са служители на Регионалната здравна инспекция, както и служители на лабораторията. Те извършват проучване от коя лаборатория са изхвърлени медицинските отпадъци и как са се озовали там. Проверяващите служители отказаха коментар с мотива, че имат много работа за вършене. 

Към момента лаборатория „Рамус“ си функционира, а пред входа и имаше опашки от чакаши за тестове. Въпросният контейнер с медицински отпадъци е на около 200 метра от нея. Точно там, до детската площадка, са изхвърлени ПСР тестове за коронавирус, използвани епруветки и кръв. За случая е уведомена прокуратурата. 

Живущи в блока, под който се намира лабораторията, коментират, че най-вероятно чистачките или шофьора, ангажиран с изхвърлянето на боклука, е основния виновник. 

На задния вход на лабораторията нямаше оживление, а само фасове от служителките, които излизат там да отдъхнат с цигара за 5 минути. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?