Следвайте ни

Почитаме тържествено рождението на Стефан Стамболов

viber icon

На 31 януари 2020 г., неделя, от 11.00 часа, в град Пловдив ще бъде отбелязана 167-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив, съобщиха от там.

В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“. 

Слово за държавника ще произнесе г-жа Мария Пашкулева, преподавател по история в Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", Носител на почетен знак за принос в утвърждаването на хуманитарните науки. Водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Стефан Попов. 

За почитане на годишнината от рождението на Стамболов са поканени кметът на Община Пловдив, народните представители от град Пловдив в 44-то НС, областният управител, председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“ и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?