Следвайте ни

Почистиха джунглата по бреговете на река Марица СНИМКИ

viber icon

Екипи на „Паркове и градини” спешно почистиха обраслите брегове на река Марица. На места от южната страна на реката те заприличаха последните месеци на джунгла. Не бяха косени от пролетта. 

Тръстиката и младите върби достигнаха само за два месеца над два метра височина. 

Преди седмица джунглата изглеждаше така

Брегът се почиства на два етапа. Първо се коси цялата растителност, която е близо до водата. Така се осигурява достатъчно обем в случай, че водата придойде.

След това се подрязва растителността до каменния бряг. 

Екипите не могат да чистят островите, където има 15-метрови дървета. За тях общината готви нова обществена поръчка с прогнозна стойност 6,5 милиона лева. 

Както „Марица” вече съобщи, техническото задание е съгласувано с РИОСВ. В него влизат и зоните, които попадат в "Натура 2000". 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

спец

спец

01.08.2021 | 16:23

И след 2 месеца ,пак същото.Преди 10-12 години я чистеха с тежка техника .Вкараха булдозери да изкоренят самораслите дървета.Сега правят козметика за 6 милиона!Помня че Славчо я чисти за 2 милиона и то 7 километрова отсечка.След това 2 мандата тотю не си мръдна пръста.Сега на половината мандат на зико се усетиха ,но без тежка техника няма да стане.Все едно да стреляш. със стрели срещу танк.

Отговори
4 3
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.08.2021 | 15:54

Малко са тези 6 милиона.Аз предлагам да ги направим 60 на първо време.Общински лапачи и простаци ненаядени.

Отговори
8 0
Жител  на  ,,Тракия,,

Жител на ,,Тракия,,

01.08.2021 | 15:03

Аз съм на противно мнение, колкото повече зеленина има в рамките на града, толково по чист въздух ще дишаме. Искам да попитам тези екипи и лично шефа на това озеленяване, затова ли техните телефони по цял ден не отговарят. До блок 107 тази пролет бяха засадени прекрасни чинарови фиданки. В началото се сетиха да ги полеят два пъти, но в тези адски горещини дръвчетата вече си отиват. Май вече усвоихме едни пари.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?