Следвайте ни

Почетният гражданин на Пловдив Соня Йончева: С Пласидо Доминго ще пеем на Античния СНИМКИ

viber icon

Кметът Здравко Димитров удостои световноизвестната пловдивчанка - оперната прима Соня Йончева, със званието "Почетен гражданин на град Пловдив".

"Никога не съм си и представяла, че ще получа такова признание от родния си град. Посвещавам тази награда на семейството си", заяви Соня Йончева.

Оперната прима обеща да организира голям  концерт с колегата си Пласидо Доминго на Античния театър в Пловдив, подобен на предстоящия в София на 31 август.

Единственият проблем е тя да намери време за концерта между всички поети ангажименти.

„Знаете колко обичам Античния театър. Винаги съм подчертавала, че съм от Пловдив и от България. Този град има един невероятен артистичен дух“, каза Соня Йончева.

"Това е град на артисти и на свободни хора. Тук живеят най-различни хора, живеят всякакви малцинства в хармония – това е нещо, което е важно за мен", каза примата.

Тя разказа най-живия си пловдивски спомен - как когато като дете започнала да пее, един ден учителката й дошла и я събудила в 4 сутринта. "Днес отиваш на конкурс", й казала тя.

Звездата планира и "български проект", както се изрази тя. Последният й албум "Cappella Mediterranea", който излезе през тази година е с испански и италиански песни от 16-17 век.

Соня Йончева обясни, че "българският" й проект ще е нещо подобно на "Cappella Mediterranea". "Това ще е нещо изключително българско", каза тя.

Артистичният директор на Държавна опера Пловдив Лучано ди Мартино и поднесе огромен букет. „Слушах ви в Залцбург. Желая ви още много големи успехи”, каза Ди Мартино. 

Звездата на Метрополитен опера се върна на репетиции в София, а оттам ще пътува за Хамбург и Букурещ, където има концерти.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Събиране на точки

Събиране на точки

25.08.2021 | 19:47

Кметът си прави пиар, по друг начин е трудно да се помисли.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?