Следвайте ни

Бегачи чистят тепетата с погинг

viber icon

Най-голямото ежегодно събитие, популяризиращо различни видове физическа активност - MOVEWeek - Седмица на физическата активност и спорта, ще се състои отново от 25 до 31 май. Деветото издание на Седмицата ще се проведе в по-различен дигитален формат поради наложените обстоятелства и пандемията Covid-19.

По време на MOVEWeek ще бъде създадена най-голямата в световен мащаб видеобиблиотека с тренировки и упражнения - MOVEWeek GYM. Дигиталната спортна зала ще даде възможност на организаторите на събития, спортни клубове, треньори и учители по ФВС да регистрират своите събития в рамките на Седмицата на физическата активност и спорта. Видеотеката ще бъде отворена към всички агенти на движението, които желаят да се включат като представят своя тренировка и я регистрират в сайта на кампанията. Така видеата ще обиколят целия свят и ще бъдат достъпни до стотици хиляди хора.

Специална покана за участие е отправена към училищата, които с регистрацията си в MOVEWeek 2020 ще могат да подобрят представянето си в състезанието за Европейския ден на спорта в училище, който ще се проведе в края на септември тази година.

Пловдив, като един от първите градове включили се в MOVEWeek, продължава традицията и ще бъде един от градовете с програма, която ще излезе извън дигиталното издание. През делничните дни на Европейската седмица на движението, събитието ще тече на онлайн ниво, като пловдивчани ще имат възможността да се включат в различни активности от видеотеката MOVEWeek GYM, а в последните три дни (петък, събота и неделя) на територията на Младежки хълм, по график и съобразно разпоредбите, свързани с предпазните мерки ще бъдат организирани физически активности.

„Вярваме, че градските пространства трябва да ни насърчават да се движим и да общуваме по-лесно помежду си, а в резултат хората започват да обичат повече града си и да се грижат по-добре за него. Място Младежки хълм е много специално за нас. Превръщането му  в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от нашите мисии в града, като работим вече няколко години по облагородяването на мястото“, казва Ласка Ненова, координатор на MOVEWeek за България.

Ще се проведат и няколко предизвикателства #БезОтпадъци: Quest игра с различни задачи, свързани с темите за физическа активност и градска среда. Почитатели на бягането ще събират боклуци с "плогинг", а любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да подготвят семена за разсад. Групови тренировки на открито, съобразно мерките и актуалните ограничения ще бъдат проведени на поляната в близост до бившия пионерски дом. Тренировките ще бъдат в малки групи и с предварително записване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хермес, по какво си велик, по лицемерие и  гнусотии...!

Хермес, по какво си велик, по лицемерие и гнусотии...!

24.05.2020 | 17:13

Ок, така да бъде, ше видим кой е,, лилав,,..?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?