Следвайте ни

По следите на изчезналите павета: Купчини сиенитни блокчета зарязани в "Тракия"

viber icon

Купища павета се появиха тези дни близо до новото разширение на парк "Лаута", видя репортер на "Марица". Районът около новата и красива алея е заприличал на сметище, коментират хора от района. Те обясняват, че тези дни на мястото забелязали, че се появили няколко могили от стари тротоарни плочки, бордюри, метални капаци и обръчи от шахти. Всичко е струпано на огромни камари между близките дървета и в храстите. Според живеещите в близките блокове грозната гледка цъфнала преди дни, малко след като била вдигната ограда зад басейните на "Акваленд". 

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров обясни, че теренът, върху който се намират паветата и плочките, е общински. Той е ползван като временно депо по време на изграждането на алеята. Димитров допълни, че оградата била премахната, за да се отвори пътят и връзката с новата част на парка. Кметът обеща, че струпаните в района павета, плочки и други материали ще бъдат вдигнати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?