Следвайте ни

По примера на Кършияка: Цели семейства бранят парка си ВИДЕО

Протестиращите: „Искаме въздух, не бетон. Искаме децата ни да дишат“

viber icon

„Искаме въздух, не бетон. Искаме децата ни да дишат“. Тези думи звучаха по време на поредния протест за защита на зелените площи в Пловдив. Теренът се намира на ул. "Весела", а хората се опасяват, че единственият малък парк в района ще бъде окупиран от багери. По думите им на мястото на градинката ще бъде построена нова кооперация. Притесненията им са свързани още и двете детски площадки, които са финансирани от ОП „Региони в растеж“. Според тях ако теренът започне да се строи, багерите неминуемо ще разрушат благоустроената с европейски пари среда.

Против застрояването на  терена, който е с площ от 535 кв. м, се обявиха цели семейства с малките си деца.  Те бяха категорични, че ако не бъдат чути са готови следващият път да направят жива верига.

Оказва се, че имотът, който се намира на ул. "Весела", от общинска собственост става  частна. Както "Марица"първа писа той е собственост на фирма "Инджовстрой" ЕООД, регистрирана в с. Баните, обл. Смолян. Инвеститорът го е закупил през 2017 г. и вече подготвя документите за строеж. Собственикът разполага с ПУП за терена, който предвижда застрояване с височина над 15 метра. Според протестиращите имотът е придобит по незаконен начин. Затова те настояват администрацията да започне да действа отговорно в защита на междублоковите пространства и да осигури разписаните в европейските стандарти зелени площи.  

Ето и какво казаха протестиращите пред камерата на „Марица“

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Правопис!

Правопис!

17.05.2019 | 09:49

“... окопиран ...”? Поне да можехте да се похвалите, че пишете грамотно ...

Отговори
1 0

16.05.2019 | 23:41

Върнете се по селата, там има въздух и зеленина колкото искате.

Отговори
1 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?