Следвайте ни

По-малко погребения в Пловдив след пика на COVID-19

viber icon

Обнадеждаващ спад на погребения  се наблюдава в Пловдив с намаляването на заразените от COVID – 19. През февруари  в траурните паркове на областния град  средно на ден се погребваха  по 10 – 11 души, което доближава нивата преди пандемията, каза директорът на „Траурна дейност” Коста Попов. 

За сравнение, през декември, когато светът беше ударен от втора вълна, черната статистика  под тепетата се покачи до 16 – 17 на ден и дори стигна рекордните 20. През януари започна лек спад – средно на 15 погребения дневно. Март е под въпрос и трудно се прави прогноза, тъй като броят на болните се увеличава и сме в трета вълна. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Умира се от много неща

Умира се от много неща

06.03.2021 | 12:48

И от доста заболявания! НО, АКО Е ДИАБЕТИК НЯКОЙ И СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ КОВИД РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТРУДНО ЩЕ СЕ СПРАВИ И УМИРА! И ТОЧНО ОТ КОВИД! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПРИНИЗЯВАТ БОЛЕСТТА! Анадъм мо?

Отговори
1 0
Адад

Адад

06.03.2021 | 10:00

Да те всички са ковид жертви то други причини да умреш няма в момента ... поснахте ми вече И на баба ви оная работа с тоя грип

Отговори
1 2
Един въпрос

Един въпрос

06.03.2021 | 08:59

Само от Ковид ли се умира?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?