Следвайте ни

По изключение в Пловдив! Отварят врати три търговски центъра, ето кои

viber icon

Три търговски центъра в Пловдив, които от дълго време не работят заради противоепидемичните мерки, въведени от Здравното министерство, имат шанс да отворят врати за клиенти в близките 3-4 дни, научи „Марица“. Ако това стане факт, още преди 31 януари в тях ще заработят магазините, но само тези, разположени на първия етаж.

Това се случва след депозирани искания в Областната администрация в Пловдив от управителите на магазините, разположени във търговските центрове  „Форум“, „Гранд“  и „Хали“, с изричното настояване да започнат работа и с аргументи, че в редица други областни градове, подобни на тях обекти работят и не са преустановявали работа. В тази връзка юристите на областта изготвиха становище, което е с препоръчителен характер. Няма обаче издадена специална заповед за това.

Според директора на „Правна дирекция“ тези обекти представляват съвкупност от изключенията за функциониране на търговски обекти, визирани в заповедта на министъра на здравеопазването. Същевременно функционирането  им няма да наруши императивните забрани за спазването на временните противоепидемични мерки, въведени на територията на страната до 31 януари 2021 година, а в  същото време ще гарантира равнопоставеност между търговските обекти.

Според управителите на трите обекта, депозирали искането, по същия начин в момента работят магазините и в търговската верига Кауфланд, където извън хранителния магазин функционират обекти и за промишлени стоки, а на главната улица работят H&M  и търговски комплекс  "Екселсиор". Работата на магазините  във въпросните обекти ще бъде ограничена на един етаж при строги мерки, вътрешен контрол и максимално допустим брой на посетителите, каквото решение има от октомври на Областния кризисен щаб.

Становището е съгласувано и изпратено до главния държавен санитарен инспектор,  до директорите на РЗИ и  ОД на  МВР и кмета на община Пловдив. Всяка една от държавните институции в тридневен срок може да възрази по издаденото становище и едва след като изтече този срок, търговците могат да се позовават на него.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Юлия

Юлия

01.01.2021 | 11:30

Не разбрахте ли, че магазините, кръчмите, хотелите и други от този род просто са много. Те не създават никакъв продукт, продават фалшиви маркови стоки, в тях гуляят в голямата си част безделници и затова вият.

Отговори
5 0
Иван Асен II

Иван Асен II

31.12.2020 | 19:35

Оставка на Данка! Пълна излъгация!

Отговори
12 1
Гюро Михайлов

Гюро Михайлов

31.12.2020 | 17:28

Ама и пръднята била заразна!! Вай,вай!!

Отговори
9 3
Венко

Венко

31.12.2020 | 16:19

Никакво отваряне. Какво значи само на първи етаж, какво променя един ескалатор, та втория да е затворен? Това са магазини с пробни, място, където се бутат много хора, всеки с надежда за промоция. А и училищата и градините ще отворят след някой ден. Молове, кафенета и ресторанти - на пролет.

Отговори
23 6
Епидемиолог

Епидемиолог

31.12.2020 | 17:27

Ало,Венко!! Най-добре стой си вкъщи,сложи си маската,шлема,скафандъра и ръкавиците!! След това се мушни под юргана и души пръднята на жена си!!!

Отговори
9 18
Барабата

Барабата

31.12.2020 | 18:17

Венко, ела и ми плащай по 1000 лв на месц на всеки член от семейството ми и тогава няма да работим

Отговори
7 15
Тенко

Тенко

31.12.2020 | 18:53

Ще ти плащат толкова, ако си се осигурявал на реалните доходи! Ако си се осигурявал на 610 лева месечно - няма да имаш 1000 лв

Отговори
16 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?