Следвайте ни

По 130 лева бонуси за чистачките

За чиновниците - до 300 лева според заслугите

viber icon

Коледни премии  ще получат всички 763-ма  служители и работници в "Чистота", увери вчера директорът на предприятието Иван Стоянов.  Бонусите  ще са 100 - 130 лева на човек и на всички ще бъдат дадени поравно. Парите се разпределят от икономии във фонд работна заплата. Повечето от хората в "Чистота", включително и 400 метачки, са назначени на минимална работна заплата, а са навън в дъжд, сняг, пек и студ, напомни Стоянов. Директорът разказа, че синдикатите в предприятието също даряват своите членове - по едно пиле за Коледа и козунак за Великден. 

Същите премии за празника ще получат и над 300 работници  на "Градини и паркове". В счетоводството изчисляват в момента дали да зарадват хората с по 100 лева, или икономиите ще стигнат за 130 лева.  И градинарите я карат на минимална заплата. От Община Пловдив на всички предприятия са изпратени указания, че могат да изплащат допълнителни възнаграждения на персонала, ако имат пари във фонд работна заплата.  

По тази логика премии  би трябвало да получат и служителите от "Зоопарк Пловдив". По думите на директора Минко Михайлов, в предприятието са назначени 10 служители, но в общинския бюджет  за "Зоопарк Пловдив" са планирани 26 щатни бройки и издръжка за 784 440 лева за цялата 2018 г.  Директорът на предприятието наскоро уточни, че  реалните разходи през годината са в пъти по-малко. Зоологическата градина не е завършена и десетте служители се грижат за горе-долу толкова малки маймунки.

На  600 служители в Община Пловдив и на още 600 в шестте районни кметства ще бъдат дадени бонуси до 300 лева - на всеки според заслугите.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?