Следвайте ни

Пловдивските тепета се превърнаха в ски писти, лудница от коли ВИДЕО

viber icon

Мекият сняг, който вали над Пловдив вече 20 часа, е истинска благодат за малчуганите. Тепетата се превърнаха в писти за ски и шейни. Стотици деца играят по склоновете на Бунарджика и Младежкия хълм. Докато хлапетата се радват на снега, родителите им отбелязват Трифон Зарезан.

„Отдавна толкова сняг не сме виждали. Бяло и красиво е“, казват пловдивчани и се надяват, снегът да се задържи по-дълго. 

Викове „Идвам, пазете се“ и детски смях огласят Бунарджика докато хлапетата се пързалят с шейни и найлони. Следва и някое друго охкане, заради натъртено дупе след падане от шейната, но това не ги отказва да продължат. Други пък се забавляват като си правят снежни топки или се въргалят по земята. А най-смелите се спускат с колелетата по склоновете на тепето.

Въпреки зачервените бузи от леденото време, улисани в игри хлапетата не усещат студ. Известният пловдивски влогър Слави Панайотов също докара малката си дъщеричка да си поиграе в снега. 

Докато родителите чакат малчуганите да се налудуват вдигат по някоя друга наздравица на импровизирана маса, на която са донесли вино. Майките и татковците решили хем да се сгреят, хем да отбележат Трифон Зарезан. Освен виното на масата в една чаша са поставени  и лозови клонки.

Забавата със снега продължи и в кварталните градини, като парка до Парашутната кула.

Лошата новина дойде от родителите. Повечето решиха да атакуват тепетата с автомобилите, за да не настинат хлапетата. Така подстъпите към основните алеи се превърнаха в огромни паркинги, на които е лудница от коли, пише читател на "Марица", който ни изпрати и снимки. 

Точно такива случаи карат живеещите в ниските части на двата хълма да настояват Общината да ограничи достъпа до тепетата с автомобили и да постави бариери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Чума

Чума

15.02.2021 | 07:35

КолелО- мн.ч колелА .Що за дума е колЕлЕта

Отговори
0 0
гъдю

гъдю

15.02.2021 | 05:21

МНОГО ПИТАТЕ/КЪМ КОМЕНТАТОРИТЕ/. ЕДИН ПИТАЛ,ПИТАЛ,ТА ВЗЕЛ ЧЕ УМРЯЛ/ВИЕ,РАЗБИРА СЕ,ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ-ТАКА Е ЛАФЪТ/!!!ЧЕ ДЕЦАТА СЕГА СА БРОЙЛЕРЧЕТА,ТАКА Е/ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ/!!!!!ЕДНО ВРЕМЕ НЕ ВИКАХМЕ"ПАЗИ СЕ,ЧЕ ИДВАМ"-/МНОГО Е ДЪЛГО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ И НЯМАШЕ ВРЕМЕ/, ВИКАХМЕ"ВАРДАААААА"И С КАЗАЦИТЕ ПО УЛ."ВОЛГА" И СЕВЕРНО ОТ ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ ЛЕТЯХМЕ.КАКВО Е КАЗАК-ПИТАЙТЕ ДЪРТИТЕ,КОИТО ВЧЕРА СИ СТОЯХА ВКЪЩИ-НЕ ТЕЗИ ОТ СНИМКИТЕ-ТЕ НЕ ЗНАЯТ.

Отговори
3 0
Как може?

Как може?

14.02.2021 | 21:49

Защо не ги арестуват? До кога?

Отговори
0 1
Мама

Мама

14.02.2021 | 15:22

Народа е като отвързан за всичко-молове, хълмове, дрифтове, хижа Здравец. И понеже всички селяни са баровци, градът, е в ужасно състояние. И държава няма, щото избори идат и е пълен хаос. Уникален народ, уникална държава, слободия и простотия...

Отговори
16 11
Нали

Нали

14.02.2021 | 17:57

Хаосът е само в главите на червените бoклуци, подивели да се докопат до власт! Това, че ще загубят изборите, дали вече е изненада за тях? Не, те са си свикнали да губят!

Отговори
5 7
Аз съм загрижена баба

Аз съм загрижена баба

14.02.2021 | 14:57

Ами ако на някое дете му се намокрят чорапите?

Отговори
17 0
Културен пенсионер

Културен пенсионер

14.02.2021 | 14:56

Как не ги е срам?

Отговори
13 0
Възмутени хора

Възмутени хора

14.02.2021 | 14:55

Питат "Как може?" и "До кога?"

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?