49

Пловдивските съветници разпределят финансовата баница

Огромен дневен ред ще обсъжда днес Общинският съвет в Пловдив след дългата лятна ваканция. Градските старейшини ще разглеждат 48 предложения, подготвени предимно от администрацията. 

Изменението на бюджета е една от важните теми. Допълнително се отпускат пари на районните кметове за улични ремонти, шадравана до РУМ „Молдавия” и санитарните помещения на Гребния канал, изграждане на спортни площадки, закупуване на три автомобила за общинския Инспекторат, социологическо проучване за качеството на въздуха. 

Заплатите на бюджетници на държавна издръжка са предложени за увеличение до 15 %.  

Кметът Здравко Димитров предлага да не се отпускат средства на Белащица, както иска инициативният комитет, докато не се присъедини към Пловдив. 

Съветниците ще обсъждат промените в наредбата за управление на отпадъците, с които се намалява срокът за репатриране на автомобили без технически преглед, оставени на общински терен. 

Няколко общински жилища са предложени за  продажба на правоимащи – наематели и служители на община Пловдив. Цените и тук са солени – за ведомствен апартамент с две стаи и площ 83 кв. метра  на ул. „Никола Димков” 25 в „Южен”  администрацията иска  цена от 104 678 лева. Наемателите на жилище с площ 91 кв. м. на бул. „Освобождение” в „Тракия” ще платят 122 000 лева без ДДС. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Елма

Елма

16.09.2022 | 08:30

Много солени цени за ведомствени апартаменти? 122000 лв. за 91 кв., а аз си го купих за 100200 - не лева, а евро! Аман от лапачи! Не стига, че заплатите им са по-големи от на обикновените работещи! Няма срам като седнат на държавната софра! Аферим, машалла!

Отговори
7 0
Жорко

Жорко

16.09.2022 | 07:57

Ми тази баница не свърши ли бе?Те сегашните и предишните я опоскаха като Марокански скакалци тази Общинска баница!Сега останаха и трохите да ги разграбят и на следващите избори ще търсят кметове камикадзета!

Отговори
13 0
Кючук  Парижанин

Кючук Парижанин

16.09.2022 | 10:53

Баницата им я даваме ние с нашите данъци и собственост по 350 милиона на година и тези хрантутници я разпределят и децата знаят как. След един мандат са оправени до девето коляно и цял живот да се джиткат по главната. Единствения им проблем е като объркат порционите и посефнат на лъвския пай , иначе всичко си е по мед и масло. Доят ни и ни стрижат най редовно и ние им се отблагодаряваме като гласуваме пак за тях

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?