Следвайте ни

Пловдивските квартали потънаха в боклуци

viber icon

С камари отпадъци е отрупана ул. „Поручик Въльо Стефов”, видя вчера репортерът на „Марица”. Улицата се намира между жилищен комплекс „Южен” и квартал „Остромила”.  

Навън до контейнерите за смет и направо върху зелените площи и тротоара са изхвърлени стари матраци, одеяла, непотребни дрехи, кашони, посуда, пластмасови шишета. Клошари, които в ранни зори обикалят  из крайните квартали в търсене на препитание, ровят в боклука и го разхвърлят по цялото пространство. Общинското предприятие „Чистота” не смогва да се пребори с боклука. "Цигания", недоволстват хората, свикнали да спазват правилата за обществения ред. И сравняват градския пейзаж със сметищата на "Столипиново". 

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов неведнъж напомня, че ненужната покъщнина трябва да се изнася по график, който е оповестен в сайта на предприятието. Хората обаче правят уборка, когато имат свободно време. Контейнерите за пластмаса и стъкло също са неудобни. В тях няма как да се сложат големи кашони и по тази причина предпочитаме да ги оставяме на тротоара, до казаните.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?