Следвайте ни

Пловдивските фестивали зад кадър: препили и ухапани купонджии

viber icon

Около 20 души са потърсили медицинска помощ по време на два знакови за Пловдив фестивала - „Капана Фест“ и „Shake that Хълм“. 

3 са били по-тежките случаи – всички по време на „Shake that Хълм“, който приключи снощи. Младо момиче, смесило алкохол и трева, се озова в ръцете на специалистите. Буквално то е изпадало в безсъзнание и не е знаело на кой свят се намира, а приятелите ѝ са я зарязали да повръща сама в тъмното, на метри от епицентъра на събитието. Доброволците от „Аварийно спасяване Пловдив“ са пренесли момичето с носилка и са  успели да я стабилизират чрез медикаменти. Другите два тежки случая са свързани с ухапвания. 

Мъж е бил ухапан от куче. Доброволците са обработили раната, въпреки обилното кръвотечение, и са стабилизирали пострадалия. Третият спасен, също мъж, е потърсил помощ заради алергична реакция след ухапване от насекомо. На него му е приложено лечение с противоалергични медикаменти. 

По-леките случаи, които са над 15 и на двата фестивала, са свързани с топлинни изтощения, дехидратация и леки повърхностни наранявания. В хватката на алкохола са попаднали и няколко младежи без мярка. 

Общо взето фестивалите са преминали без особени изненади, но със сигурност по-спокойна обстановка за спасителите е била тази на „Капана Фест“.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?