Следвайте ни

Пловдивските адвокати на бунт! Искат нов закон, ще търсят отговорност от Ралица Негенцова

viber icon

Общото събрание на Пловдивската адвокатска колегия (ПАК) ще избере днес 31 делегати за общото събрание на адвокатурата в София следващия месец. Те трябва да изразят неудовлетворението на пловдивските защитници от дейността на Висшия адвокатски съвет.

Събранието на пловдивските адвокати започна вчера, когато беше приет отчетът за работата на колегията през изминалата 2019 година и бюджетът й за настоящата година.

Пловдивските адвокати ще настояват Висшият адвокатски съвет до края на март т. г. да отправи искане до Министерския съвет за промяна в закона, която да осигури на адвокатите достъп до информацията, съдържаща се в личните досиета на всички деца, които участват в  административни и съдебни процедури.     

Освен това адвокатите под тепетата настояват Висшият адвокатски съвет незабавно да изготви и внесе в Народното събрание законопроект за нов, модерен Закон за адвокатурата, в съответствие с решението на Общото събрание на адвокатите в страната от 23 февруари м.г.

Тъй като това не се е случило и е внесен уродлив вариант на одобрения от адвокатите закон, пловдивските делегати ще потърсят лична отговорност от председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова. Те ще настояват на предстоящото общо събрание на адвокатите в София Ралица Негенцова да изясни причините за постъпката си.

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?