46
Следвайте ни

Пловдивските абсурди: "Балона" се превърна в бунище, а децата няма къде да плуват

viber icon

Не подхожда на град като Пловдив "Балона", до бившия стадион "Пловдив", да е превърнат в бунище, а в същото време децата да няма къде да плуват,  коментира пред "Марица" Борислав Симеонов, председател на Спортен клуб по плуване "ВСИ". Той има инвестиционно намерение да върне към живот комплекса.  

"По-възрастните пловдивчани си спомнят с носталгия къде са се научили да плуват, къде са ходили да се забавляват с приятели. А това, в което се е превърнал комплексът днес, е абсурдно и срамно за града", каза още Симеонов. Според него внесеното инвестиционното намерение не означава, че евентуална концесия ще бъде дадена на неговия клуб. 

Просто искам да съм наясно с параметрите, които евентуално можем да получим. Да се консултираме с архитекти, ландшафтни инженери, със строители и да видим какво можем да направим по въпроса с "Балона". Уточнявам, че на нас не ни е дадена концесия. На нея могат да се явят всички желаещи. Просто задвижихме процедурата, за да знаем какво бихме могли да направим и дали това ни устройва. 

В мотивите си сме записали, че тъй като инвестициите няма да бъдат никак малки, искаме имота за 30 години, позовавайки се на Закона за физическото възпитание и спорт. На това място може да бъде построено нещо хубаво, което ще бъде от полза на пловдивчани както за тренировки, така и за отмора в жегите", завърши Борислав Симеонов.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?