46

Пловдивският топадвокат Стефан Левашки хвърли оставка

Известният пловдивски адвокат Стефан Левашки подаде оставка като член на Висшия адвокатски съвет. Основната причина за решението му е гласуваното недоверие на съвета от Общото събрание на адвокатите в страната на 25 февруари.

"Смятам, че така е редно, затова и го направих", коментира Левашки. 

Топадвокатът предостави на "Марица" пълния текст на уведомлението си, с което депозира своята оставка:

"Уважаеми колеги,
С настоящето Ви уведомявам, че подавам оставката си като резервен член на ВАдС. Това мое решение е добре обмислено и категорично. До него стигнах поради няколко съображения: Първо – силно влошената междуличностна атмосфера във Висшия ни орган, която води до неефективност на работата му и трудно взимане на решения, второ - неудовлетвореността от качеството и обема на свършеното от самия мен като резервен член, от което изпитвам чувството на вина пред избралите ме колеги и последно – взетото решение на Общото събрание на адвокатите от страната, с което се гласува недоверие и се иска оставката на Висшия адвокатски съвет. Макар и по Закона за адвокатурата, това решение да няма задължителен характер, аз като човек с демократични разбирания, смятам, че след като такава е волята на делегатите, които в крайна сметка са ни избрали, съм длъжен да се съобразя с него.

Пиша това в деня за прошка – Сирни заговезни, затова простете и простено да Ви е". 

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Жалко!

Жалко!

28.02.2023 | 23:06

Голям Човек и невероятен професионалист!

Отговори
17 2
Топ глупак

Топ глупак

28.02.2023 | 23:01

Топ адвокат…… Топ глупак

Отговори
5 12
Келешчето

Келешчето

28.02.2023 | 22:14

ЛЕВАНДУЛО ,КОЙ ГО БОЛИ . АЙ СКРИЙ СЕ В МИШАТА ТИ ДУПКА ИЗМАМНИКОВ

Отговори
4 12
ако София

ако София

28.02.2023 | 21:25

изчезне, барабар с чиновниците, адвокатите, инфруесърите ...........................България ще стане едно по-добро място за живеене.

Отговори
11 5
ВАС

ВАС

28.02.2023 | 20:55

е силно партизиран орган в угода на ДС - Добрите Сили. Имат колективна обсесия за Главния Прокурор, който /неволно/ ги идентифицира с престъпните им клиенти!

Отговори
15 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?