49

Пловдивският Шмайхел намери портфейл с пари и го върна на собственика

Бившият пловдивски футболист Петър Денчев отново се прочу. Този път не като пазач на вратата, а като примерен гражданин с добро сърце. Денчев намерил портфейл с 1000 лв. в него и въобще не се поколебал какво да направи. Открил собственика през социалните мрежи и го върнал непокътнат. За благородната постъпка на бившия футболист съобщи пловдивската адвокатка Аделина Клявкова. Тя написа в профила си във Фейсбук, че Денчев е намерил портфейла на сина й със солидна сума пари, а след това той ги е открил през социалните мрежи и го върнал.

„Приятели, днес, на рождения ми ден, този благороден човек намерил портфейла на сина ми с лични документи, банкови карти, както и немалка сума в размер на 1000 лв. След това чрез профила ми във Фейсбук успя да се свърже се с мен, за да върне портфейла с документите и парите… Не мога да намеря думи, за да изкажа благодарността си за проявената честност и благородство на Петър Денчев! Впечатлена съм от тази постъпка. Вярвам, че да помагаш на хората, е не само призвание, но и доблест, която малко хора като този човек притежават! Благословен бъди, Петър Денчев! Аз вече вярвам в чудеса!”, написа адвокатката.

Петър Денчев игра в редица отбори у нас. Вратарят с прякора Шмайхела е юноша на Спартак Пловдив, като носи и екипа на Локомотив. В момента той е управител на хотел в града под тепетата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Западняк

Западняк

19.10.2022 | 03:43

Кой нормален човек носи в портмонето си 1000 лева в брой? Плюс кредитни карти…Нещо липсва в цялата история.

Отговори
1 2
и какво сега?

и какво сега?

18.10.2022 | 16:17

и аз намерих портмонето на един арменец, ама не парадирам, нито писаха за мен, арменеца се оказа пич и ми даде 40 лв!

Отговори
5 4
Стефан

Стефан

18.10.2022 | 17:07

Ами то сигурно е имало само сто лева в портфейла, те арменците са бедни хора ако бяха 1000 малко щеше да си помислиш да ли да ги върнеш.

Отговори
5 6
Тук не става въпрос

Тук не става въпрос

18.10.2022 | 17:34

За парадиране. Доброто трябва да се показва и поощрява. Аз също намерих преди време портмоне с документи и други неща в него. Няма смисъл да казвам, че човекът на когото го върнах беше безкрайно щастлив че са му налице документите. Защото всеки, който е губил документи знае каква точно е разправията.

Отговори
12 0
да, де!

да, де!

18.10.2022 | 21:11

тъпако, в портмонето имаше към 200 лв. и документи, по които да знам, на кой да го върна и го направих само за това, ако бях за 40-те лв. нямаше да го върна и ги взех, за да не обидя човека, който беше трогнат!

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?