Пловдивски ученици представят проекти на форум във Варна

Ученици от две пловдивски училища – Професионалната гимназия по механотехника и Професионалната гимназия по електротехника, ще участват в Третото национално средношколско състезание „Енергетиката и ние” 2018 във Варна. Във финалния етап на надпреварата, който ще се състои в Техническия университет в морската столица, ще се включат 108 ученици от Горна Оряховица, София, Габрово, Нова Загора, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Козлодуй, Казанлък, Русе, Девня, Севлиево, Шумен, Враца, Димитровград, Кнежа, Мадан и Варна. Средношколците ще представят своите проекти на 30 март в Техническия университет във Варна.


В рамките на събитието ще се проведе първият кариерен форум „ЗаЕдно в бъдещето”, организирано от ТУ - Варна. Събитието ще се състои на 29 март (четвъртък) от 14 до 17 часа във фоайето на Електротехническия факултет на ТУ – Варна.


Целта на първия по рода си кариерен форум "ЗаЕдно в бъдещето“ в ТУ – Варна е да подкрепи и усили традициите за активен обмен на идеи и контакти между ученици и учители от средните училища, студенти, преподаватели от Технически университет – Варна и вече дипломирани инженери с работодатели от енергийния бранш и индустриални производствени предприятия.


Повече от 30 фирми заявиха участие във форума "ЗаЕдно в бъдещето" с презентационни щандове и кариерно консултиране за ученици, студенти и дипломирани инженерни специалисти. Предмет на консултирането ще бъдат стажантски и стипендиантски програми, възможности за практика, свободни работни места, идеи и насоки за преквалификация и др.


С това събитие ТУ – Варна ще подпомогне практически младите хора, които търсят професионален старт и ново кариерно начало, като бъдем заедно в бъдещето им. В същото време ръководството на университета желае да привлече чрез един положителен пример общественото внимание към темата за недостига на инженерни кадри и за възможностите за реализация в България.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?