44

Пловдивски танцьори покориха Царевец

Балканската танцова спартакиада се провежда в град Велико Търново за десети юбилеен път, а над 770 хореографии са представени в трите дни на конкурса. Танцьорите, участващи в едни от най-елитните състави в България, Молдова,Армения и Румъния, се състезават във всякакви възрастови категории и стилове, оценявани от международно признато жури, представлявано от д-р Елица Луканова. В състезанието пловдивчани блестят ярко с огромния набор от хореографии, с които взимат участие.

В този случай количеството оправдава качество, като множество социално значими проблеми са представени чрез изкуството на танца. Съставите Stars Dance Center и Erra Ballet са двата отбора от Пловдив , като Stars Dance Center са отличени с награда "Grand Prix" за стил мюзикъл и най- значимото отличие в конкурса- купа "Търновска царица"^ Erra ballet спечели "Grand Prix" и сърцата на публиката в стил "Лирикъп", както и наградата "Best technic"

"Танцът е животът ми, откакто съм родена. " казва Надежда Стойкова ръководителката на Stars Dance Center. "За мен е много по-лесно да се изразя чрез танц отколкото с думи. Друг фактор е красотата на това изкуство, няма по-красиво и емоционално нещо. Истина е, че колективът ни участва с голям брой хореографии, но нито една от тях не се преповтаря с другите. Първото нещо, което записах в час по история на танца в университета беше "Танцът пресъздава живота." ” Точно като писател на история, Надежда Стойкова твори вдъхновена от живота - от най-малките до най- големите и значими събития.

Голям успех за колектива участието на изгряващата звезда Маргарита Стойкова, като водеща на целия конкурс.Маргарита е бивша танцьорка на Stars Dance, а именно преди години на този конкурс е и първата връзка на младата актриса с голямата сцена. Сега вече малко по-голяма Маги има възможност да участва не като състезател, а с ключовата роля на водещ. Младите творци се развиват и биват забелязани именно на такива събития, точно за това е толкова важно тяхното провеждане. Пловдивските танцьори са мотивирани за множество бъдещи успехи, а след блестящото си представяне, веднага се насочват към работа за следващи изяви.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?