46

Пловдивски социалисти: Нинова иска да ликвидира БСП

Категоричен отпор на действията на Корнелия Нинова дадоха пловдивските социалисти на градската конференция на БСП, проведена тази вечер в Дом „Борис Христов“.   „С Нинова партията върви към небитието“, каза в словото си Димитринка Вакрилова, бивш общински съветник. 

Голямата конферентна зала беше препълнена от делегати, избрани предварително за форума  на районните събрания. „Ръководството, организацията и конференцията са легитимни. Ние спазваме устава и законите на страната“, заяви Николай Радев. Известният математик , директор на Английската гимназия и общински съветник няколко мандата ръководеше събранието ту строго като на изпит, ту с приятелски  шеги с другарите. 

Делегатите почетоха с минута мълчание починалите социалисти и дружно изпяха химна, а временният председател на организацията доц. Ангел Иванов надари с букет цветя ветераните на партията, които работят всеотдайно.

Димитринка Вакрилова припомни за решение 84 на Националния съвет и завземането на Голямата къща , като нарече атаките на националното ръководство  безпрецедентни и целящи да заличат организацията в Пловдив. „Това се прави от користни подбуди на другари в кавички. Наблюдаваме прочистване на партията от мислещи, дейни и полезни хора, защото очевидно Нинова иска да обезличи партията. Решение 84 е брутално погазване на Устава на БСП“, отсече Вакрилова. Тя разказа, че ключовете от кабинетите в сградата на ул. „Кр. Пастухов“ бяха подменени противозаконно, а преди да се проведе конференцията, от централата са изпратили близо 500 емейла  с текст „организаторите по районите да не допускат провеждането й“.  Писма били изпратени дори на хора, които са починали и напуснали БСП. 

Вакрилова отправи остри критики към „хлъзгавата“ и нагаждаческа позиция на лидерката във връзка с решението за оръжие за Украйна. Подобно, хлъзгаво, ще се вземе от БСП и за Северна Македония, прогнозира Вакрилова. И с разтреперен глас попита: Ще позволим ли да се унищожи пловдивската партийна организация?“ Залата отвърна с мощно „Не!“.

„Подложени сме на нещо немислимо и нечувано в историята на БСП. Довчера бяхме братя, сега сме врагове. Нека да не се забравя, че всяко разцепление води до разруха“, каза младият социалист Никола Ванков, студент по медицина и един от първите доброволци в COVID –отделението на УМБАЛ „Св. Георги“. 

"Нинова има за цел да ликвидира партията в Пловдив, но моята партия не се продава и не се заменя с постове. Нека да направим така, че БСП да я има поне още 130 години", прикани Таня Николова, също от младежите в БСП.

Протоколът от конференцията ще бъде изпратен до националното ръководство. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
fc5f5

fc5f5

31.05.2022 | 11:19

Как Радев ще се откаже от директорското място - та това му е подарък от партията и тестовете му дадоха, че иначе той нямаше как да мине теста.

Отговори
1 0
до КПКОНПИ

до КПКОНПИ

29.05.2022 | 20:26

Очевидно и очевадно Николай Радев е в тежко закононарушение. КПКОНПИ трябва да се самосезира и да прекрати това отвратително нарушение на действащото българско законодателство. ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА Закона за предучилищното и училищното образование Обн. ДВ. бр.34 от 3 май 2022г. забранява съвместяването на позициите директор на училище и общински съветник.

Отговори
14 5
Нинова иска да ликвидира БСП....

Нинова иска да ликвидира БСП....

29.05.2022 | 19:57

а Кольо Радев и Гергата ,отдавна превърнаха БСП-Пловдив в търговско дружество и Изборен придатък наГЕРБ на всички местни избори.Ако не предаваха БСП за личните си интереси,ГЕРБ и до днес нямаше да имат кмет на Пловдив.

Отговори
11 10
Въпрос

Въпрос

29.05.2022 | 19:37

Интересно директорът на Английската гимназия Николай Радев коя от позициите е напуснал, тази като директор или тази на общински съветник, защото е в тежък конфликт на интереси. Последните законодателни промени забраняват двете позиции да се съвместяват.

Отговори
17 4
Буквар

Буквар

30.05.2022 | 12:48

Май и на теб трябва да изпратят букварче, освен фалшивата диплома имаш и разтроение на личността. Четене с разбиране се вика. Законът говори друго , не каквото на теб ти е кеф да плямпотиш

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?