Следвайте ни

Пловдивски синдикат в МВР с благотворителен жест за първия учебен ден

viber icon

Поредната благотворителна инициатива на най-младия полицейски синдикат „Централен полицейски синдикат в МВР“ (ЦПСМВР) вече е факт. 

За първия учебен ден синдикалистите ще подпомогнат с парична сума 16 деца на починали служители от ОДМВР-Пловдив. 

Традиционно членовете на ЦПСМВР се обединяват в мисията да съхранят паметта на техните колеги, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдат опора за техните деца. Затова и жестът няма да е последен.

Припомняме, че ЦПСМВР се „роди“ едва 2020 г. Учредител и председател на синдиката е служителят от Трето РУ в Пловдив Атанас Тафков,  който преди това оглавяваше дружество на другия синдикат – СФСМВР. 

Въпреки че няма още навършена година, ЦПСМВР е завел няколко дела във ВАС за отмяна на Заповеди и Наредби, които налагат рестрикции спрямо служителите на МВР и противоречат на някои основни права от Конституцията на РБ.

Едни от тях са Наредбата за реподбор на кадри и Наредбата за продължителността на нощния труд на полицейските служители.

От Управителния съвет на синдиката са провели и неколкократни срещи с политическото ръководство на МВР, в които са обсъждани възможностите за увеличение на лимитите за униформено облекло и храна, тъй като по данни на НСИ инфлацията е 33%, а определените суми не са актуализирани.

Обсъден е и въпросът за статута на работещите пенсионери, който, според думите на председателя на ЦПСМВР Атанас Тафков, е голям проблем.

Броят на тези служители ежегодно се увеличава, което, от една страна, пречи на обновяването на МВР със „свежа кръв“ на млади кадри. От друга, възпрепятства кариерното развитие на останалите и води до дисбаланс в месечното възнаграждение на служители, изпълняващи една и съща дейност.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?