46

Пловдивски полицаи влязоха в час, учениците във възторг

Кои са пешеходците? Къде се движат, ако няма тротоар? Как правилно се пресича пътното платно? Какво трябва да знаем, когато сме с тротинетка или велосипед на пътя? Отговорите на тези въпроси и още много полезни съвети за безопасно поведение на пътя получиха малките ученици от училища в община Марица от гостуващите им полицаи от РУ-Труд.

Откритият урок на тема „Моята улица” бе представен от униформените по интересен и забавен начин пред децата, за да могат те да добият най-лесно и бързо новите знания и умения, които са им необходими като участници в движението. 


По време на срещите служителите на реда с радост откликнаха на любопитството на малчуганите да научат повече и за полицейската професия, като им предоставиха да изпробват защитното оборудване и да се качат в патрулния автомобил.


Инициативата на РУ-Труд е част от мерките, заложени в полицейската дейност за изграждане на навици у подрастващите, които да осигурят личната им безопасност на пътя и насочат тяхното внимание към спазване на правилата. Проведените открити уроци са с ученици от първи до четвърти клас от основните училища в селата Граф Игнатиево, Динк, Скутаре, Рогош, Маноле и Войсил, а подобни срещи предстоят и с техните връстници от останалите населени места на обслужваната територия.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?