Следвайте ни

Пловдивските пожарникари - трети в света

viber icon

Пловдивските пожарникари се наредиха сред най-добрите в света, завоювайки третото място на световното по пожарно-приложен спорт, провело се в руския град Сарафов. Младши инспектори Пламен Писков и Михаил Костов са част от националния отбор на България. Те бяха наградени от спортната асоциация на МВР за блестящото си представяне на една от най-трудните дисциплини, за която са се наредили на третата стълбичка, предаване на щафетата 4 по 100 метра с препятствия.

Отборът на пловдивската дирекция по пожарно-приложен спорт печели и републиканската титла.

„Момчетата го доказаха. Най-силните пожарникари в България за от Пловдив“, каза днес на официалната церемония по награждаване председателят на спортния клуб по пожаро-приложен спорт Димитър Бешилов. За отличните резултати, всички изявили се в първенството бяха извикани един по един. Отличия за добри постижения получиха треньорът на националния отбор Калоян Нанев и младшите инспектори Пламен Писков,  Михаил Костов, Христо Бончев, Ангел Грозданов, Никола Узунов, Веселин Кашилски.

На церемонията днес бе обявен и „Пожарникар за 2019“. Комплексен победител в категорията е Стоил Дрянков, началник на РСПБЗН Стамболийски. Огнеборецът участвал в потушаването на един от най-тежките за района пожари – този в Двореца в Кричим. По думите именно бързата реакция на екипа довела до успешното справяне със стихията. Усложнения настъпили след като в близост до пожара пламнали и клоните на вековно дърво. Въпреки обстоятелствата, огнеборците успели да спасят редица защитен вид растения и животни. 

До края на срещата бяха раздадени още няколко приза. Отличен бе Павел Щипков от ДФ „Пловдив 112“. В направление „Контролна дейност“ награди взеха инспектор Иво Кабадозов и мл. инспектор Георги Баталов. Като най-добри в категория „Пожарогасителна и спасителна дейност“ останаха началник дежурна смяна в група ПГ и СД на РСПБЗН Асеновград Сашо Янаджиев и началник група ПГ и СД на 01 РСПБЗН Пловдив Божил Тодоров.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?