Следвайте ни

Пловдивски неволи: Шофьор с ТЕЛК чака 6 месеца, за да си смени книжката

viber icon

Невъзможна мисия се оказва в Пловдив шофьорите с ТЕЛК да подменят изтичащите си книжки. Така се налага да оставят колите си и да се придвижват както могат, тъй като ако седнат зад волана, ще нарушат закона. За проблема сигнализира пред "Марица" пловдивчанинът Тодор Димитров. 

Шофьорската му книжка изтича в края на април, а се оказало, че най-ранният възможен час за преглед от експертната лекарска комисия в Транспортна болница е за 12 август. Това означава, че половин година Тодор няма да има право да шофира. 

„Обадих се на телефона, даден за връзка с комисията, казах им, че книжката ми изтича, а те ми отговориха да се оправям с полицията. Отидох в КАТ, те пък казаха, че няма как да се подмени книжката, без да има медицинското от ТЕЛК.  Става един омагьосан кръг. Толкова наплив ли има в тази болница, та е станало натрупване за месеци напред.  Никой не го интересува, че плащам данъци, винетка и всичко необходимо, за да съм изряден шофьор. Ако всичко остане така, аз ще се явя на 12 август, след това ще ми отнеме още месец, докато изкарам книжката. В крайна сметка ще мога да се кача на колата чак септември. Това е ограничаване на правата ми“, коментира Димитров. 

Той разказа, че е освидетелстван заради проблем с крака. Преди 5 години отново му се  наложило да премине през цялата тромава процедура, но тогава успял да се справи значително по-бързо. „Тогава ми дадоха дата за след 4 месеца, но изкарах късмет с разбрана служителка. Обясних ѝ, че ми изтича книжката и няма как да чакам, тя ми прие документите. Сега обаче няма как. Отивам в болницата - 100 души чакат. Това не може да продължава така. Човек с по-слаби нерви може да се побърка“, смята Тодор. 

Според него решението на проблема е да започне работа още една комисия, ако трябва да е и в друга болница, но да не се получава чакане от минимум половин година.

„Вместо да направят така, че хората да са максимално улеснени и всичко да става по-бързо, то е точно обратното – пълна бумащина и лутане напред-назад. Това е нетърпимо и насърчава корупцията“, коментира шофьорът. 

Тодор Димитров не е единственият, който се сблъсква с този проблем. 

„Марица“ ще потърси гледната точка както на председателя на комисията в Транспортна болница, така и на полицията в града. 

Очаквайте продължение! 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Запомнете

Запомнете

24.02.2021 | 19:58

Има ли опашка пред някой институция, значи има корупция и некадърно ръководство.

Отговори
3 0
Знаещ

Знаещ

24.02.2021 | 16:25

От години слушам от колеги за проблемите на ТЕЛКА-джийте в Транспортна болница.Много ми е интересно кой трябва да се намеси и разреши въпроса. Очаквам журналистическо разследване.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?