Следвайте ни

Пловдивски малчугани развълнувани от изкуство

viber icon

След посещението си в стъклодувното ателие на Иван Станев, което се намира в къщата на Верен Стамболян в Стария град, много от пловдивчанчетата останаха пленени от видяното. Така се случило и с Михаела, Николай и Христо, които миналата седмица са гледали майстора и рисували играчки при него.

 

Днес те доведоха своите приятелчета и братовчеди, за да преживеят същата радост от заниманията с ръчно изработени стъклени играчки.

 

Прави им впечатление цялата атмосфера на ателието, защото казват, че освен самите играчки къщата също им харесва много.

Михаела е толкова впечатлена, че сподели с нашия репортер, че би искала да прави такива играчки, но по-скоро като хоби, защото мечтата й е да бъде ветеринарен лекар. Все още обаче я е страх да се пробва в изработката на стъклени изделия, тъй като преценява, че може да се опари или пореже.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?