46

Пловдивски клуб се вдига на протест заради отказ на кмета да изпълни решение на Общинския съвет

Здравко Димитров: Некоректно е да изгоня едни деца и да настаня други, чакам "Ера" на среща

Пловдивският спортен клуб „Ера” се готви за ефективен протест пред сградата на Общината, защото не може да влезе в залата, за която има решение на Общинския съвет.

На заседанието на 7 септември тази година, местният парламент предостави на танцьорите от „Ера” зала на ул. „Чернишевски” 9 . 

„За жалост радостта ни беше за кратко, тъй като настоящият кмет Здравко Димитров отказва да подпише договор,, с който ЕРА да влезе във владение”, твърди Кремена Антонова, главен художествен ръководител и старши треньор на спортния клуб.  Тя се обръща с апел за подкрепа от пловдивчани и обяснява, че преди да се пристъпи към протестни действия, ще направи опит за среща и разговор с кмета, за да обяснят гледната точка на СК Ера", както и ще потърсят съдействие на медии.

Решението за предоставяне на залата на ул. "Чернишевски"  е взето в Общинския съвет, мотивирано с обстоятелството, че СК „Самодива“, чийто договор за наем на залата на ул. „Чернишевски“ 9 е изтекъл, ползват под наем и още една по-голяма сграда общинска собственост, в двора на ОУ „Братя Миладинови“,  на ул. Даме Груев, докато на СК „ЕРА“ от създаването си до днес никога не им е предоставяна зала общинска собственост.  

„ Винаги съм отворен за срещи, включително и с представителите на СК „Ера”.  Но в залата на ул. „Чернишевски” вече са настанени деца. Те са ремонтирали с усилията и средствата на родителите помещенията и дойдоха при мен да покажат снимки. Децата се разплакаха, че трябва да напуснат залата и няма къде да тренират. Нямам нищо против  СК „Ера”, но считам, че би било некоректно и неморално да изгоня едни деца и да настаня други”, коментира  за „Марица” градоначалникът Здравко Димитров. 

„Коректно ли е пловдивски клуб, с много повече трениращи деца от другия, да не получава нищо години наред, а по-малкият да има две общински бази, с общо 5 зали за тренировки?“ – задават въпрос родители на ЕРА и питат какви са мотивите на настоящия кмет да не изпълни решението на Общинския съвет? Да застане на страната на клуб, с данъчни нарушения и задължения и проверяван от ТД на НАП Пловдив. Това е уронващо престижа на Общината и поради факта, че средствата за ремонт и обзавеждане на залите на СК „Самодива“ са предоставени основно от Община Пловдив. Не би ли било редно кметът Здравко Димитров да извърши проверка на всички факти и обстоятелства, от значение за разрешаването на създалата се ситуация, да вземе информирано решение, а не емоционално, продължиха с коментара си родителите събрали се да решават какви действия да предприемат.

Коментара на Здравко Димитров е лаконичен. Той счита, че екипът на неговия заместник, подготвил предложението,  е допуснал да се случи недоразумение и че трябва да се търси още една зала. 

„Чакам представителите на СК „Ера” да дойдат и да разговаряме”, каза още Димитров. 

Зам.-кметът Пламен  Райчев увери, че вече се обсъждат други варианти за помещение, в което да тренират от клуба.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 5 оценки
4.4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
tyuytu

tyuytu

04.10.2023 | 22:40

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами-===---- https://urlis.net/biocom

Отговори
0 0
Ала бала

Ала бала

04.10.2023 | 22:23

Ремонта на залата е направен от общината. Другият спортен клуб ползва още една зала в Пловдив , така че да освобождават едната зала. Как така за едни се дават по няколко зали ,а за други няма !?

Отговори
12 2
Рангел Илиев

Рангел Илиев

05.10.2023 | 19:56

Спрете да пишете глупости,моля!Ремонтът на залата е направен с лични средства и с помощта на самите деца и родителите им,тези същите деца тренират там повече от 10 години почти,носители са на множество награди от международни състезания и не само.Това,че някой иска на готово да си присвои нещо,с измами и рушвети ,е друга тема!И не на последно място,същата госпожа от Ера нека разкаже как непълнолетни деца от клуба и се чекнат на пилони в нощните барове!И

Отговори
1 11
Майнатаун

Майнатаун

06.10.2023 | 16:55

Това не отговаря на истината!

Отговори
1 0
Надя Георгиева

Надя Георгиева

06.10.2023 | 21:59

Как не ви е срам!

Отговори
2 1
Ами, ей така - дават се.

Ами, ей така - дават се.

07.10.2023 | 23:51

Зависи кой клуб е по-близък до главния "диригент" на Пловдив!

Отговори
1 1
Каратист

Каратист

04.10.2023 | 18:18

Тоя Зико и тоя неговия соло ташак Пламенчо отново не са се разбрали кой какво казал и кой какво разбрал. Решението тук е на мокрия печат наречен Общински съвет и кмета ще не ще просто трябва да го парафира. Той няма кво да се крие и да се уфлянква сега

Отговори
10 1
Юрист

Юрист

04.10.2023 | 19:30

За неизпълнение решение на ОбС се търси наказателна отговорност,съгласно НПК!

Отговори
13 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?