46
Следвайте ни

Пловдивски изобретател търси помощ от министър Даниел Лорер

viber icon

Трета поредна година проектът на пловдивчанина Светослав Цанев за евтина технология за добиване на водород буксува. В края на 2019 г. той поиска помощ за разработката на прототип на продукта си от тогавашния премиер Бойко Борисов. Съвсем логично той го препрати към министерството на икономиката и докато оттам му дадат отговор, започна ковид кризата. 

Сега ще опита да кандидатства за помощ в новото Министерство на иновациите на Даниел Лорер. „То още адрес няма, няма и сайт. Влязох във връзка с германски консултант. Той е влиятелен човек – бил е съветник на министъра на икономиката на Румъния. Готов е да ми помогне както може“, обясни Цанев. 

След неуспеха да се свърже с Бойко Борисова в края на 2019 г, в началото на миналата година имаше идея да кандидатства по европейските проекти за Зелена енергия. „Вместо движение напред – смениха се три правителства. Седим и чакаме да падне тавана“, каза Светослав Цанев. Платил е за 5-а поредна година патент за идеята си. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?