Следвайте ни

Пловдивски фонтани пустеят от години СНИМКИ

viber icon

Красивите някога фонтани сега пустеят. Затрупани са с камъни, боклуци и преждевременно окапали листа. Един от тях се намира до гара Филипово. В него може да бъде открито всичко друго, но не и вода.

По дъното му са разпръснати пластмасови бутилки, кофички от кисело мляко, картонени чашки от кафета, кенчета от енергийни напитки, парцали и части от кашони. Забелязват се дори тротоарни плочки, които вероятно са попаднали там след някои ремонт. Занемарени са и ред други шадравани, които се намират в централната част на града под тепето. Такива има в Дондуковата градина, на Сахат тепе и на Младежкия хълм.

Снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

do kibik

13.08.2019 | 12:04

иди си живей в Бургас

Отговори
0 1

Kibik

12.08.2019 | 18:32

Хора отидете до Бургас и вижте колко са напред. То фонтани, чешми, градската градина, тролеите и автобусите нови, тротоарите са тротоари а не всичко в асфалт и при дъжд потопа е готов, 1лв.синя зона(събота и неделя безплатно), бели гета тип "О...с" нямат и т.н. А тук само се отпускат едни милиони и чакаме, чакаме и пак ще чакаме било то да светнат табелите на автобусите, площада да завършат, подлеза някой друг да стопанисва(иначе пак милионче за пасарелки) или зоо-градина да имаме.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?