Следвайте ни

Пловдивски адвокати излизат на мълчалив бунт

viber icon

Адвокати и юристи излизат на мълчалив протест в Пловдив. Те ще изразят несъгласието си срещу предстоящо  закриване на районни съдилища. Мълчаливото недоволство се организира от Адвокатски съвет в Пловдив заедно с колегите им от столицата и ще бъде от 17 часа в понеделник пред входа на Окръжния съд. 

Ето и част официалното писмо:

"Протестът е във връзка с актуализираната концепция на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, отразена в доклада за модел 4, предвиждащ закриване на районни съдилища и промяна в подсъдността по множество граждански и наказателни дела. В Пловдивска област мярката засяга град Първомай.

Адвокатски съвет Пловдив кани всички колеги съдии, прокурори, служители на съответните административни звена, които изразяват съпричастност към безпокойството на органите на пловдивската и софийската адвокатури и желаят да изразят своето  несъгласие с решението за тези бъдещи реформи,  да се присъединят към обявения  мълчалив протест". 

Призивът е разпространен до всички съдилища и прокуратури на територията на Пловдивска област. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Адвокат на Дявола

Адвокат на Дявола

05.06.2021 | 15:58

А тези сребролюбци, така и не протестираха на 13 март 2020 г. Тогава беше убита държавата. С политически мотиви. Прегазвайки Конституцията. Къде бяхте адвокати?

Отговори
3 0
Ще ще.....

Ще ще.....

05.06.2021 | 14:41

Направо разцепиха мрака пловдивските адвокати!!!! Ще ги видите колко са на протеста... Колкото на събранията им.. Ако става с пълномощни...

Отговори
1 0
руски шпионин

руски шпионин

05.06.2021 | 15:45

Честито, радвайте се на Америка за България, нали ви учеха там, на екскурзия да видите Статуята на Свободата ви водиха, на ви сега!

Отговори
1 1
Защо не...

Защо не...

05.06.2021 | 13:59

Даже и Асеновград трябва да закрият... Провдивски окръжен съд ще се "напнат" и ще "поработят"!!! ... А иначе протеста на пловдивските адвокати си е все "мълчалив"....

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?