46

Пловдивската пожарна лудна! Палят сухи треви на поразия

Запалени сухи треви вдигнаха на крак пловдивските огнеборци няколко пъти днес, научи "Марица". По обяд днес пожарникарите за изпратени по сигнал за пламнали стърнища при Рогошко шосе. Те са успели да овладеят стихията.

В късния следобед пък смелите момчета от пожарната служба пък са се отзовали на сигнали за запалени треви при село Кръстевич. Там са изпратени четири екипа, които да преборят пламъците.

Обичайно със затопляне на времето започва и паленето на сухи треви. От пожарната служба напомнят, че не бива да се палят отпадъци в близост до сгради. Паленето на открито и отдалечено място също крие опасност от възникване на пожари при наличие на тревна растителност около мястото на запалване.

Особено опасни са запалванията на сухи треви в близост до горски площи, които причиняват основно пожарите в горите. Тези пожари стават причина за унищожаването на иглолистни и широколистни горски масиви. Безотговорното палене на суха трева води до възникването на пожари и в зърнени и фуражни култури, предупреждават от пожарната.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 4 оценки
4.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?