Следвайте ни

Пловдивска област е готова за зимата

Осигурени са всички материали и техника за зимна поддръжка на пътищата в Пловдивска област, съобщи областният управител Дани Каназирева. „Всички общини имат сключени договори за снегопочистване и смятам, че няма да има проблеми. Единствено насочихме вниманието на пътя между Кръстевич- Красново – Беловица – Любен в община Хисаря, защото там пътят се почиства много късно“, разясни Каназирева. Причината – поддържащата фирма тръгвала от Гр. Игнатиево, Калояново, Черничево, Старосел, Красново и едва тогава стигала до въпросния участък. 

Подобен проблем през предходни години имала и община Садово, където заради закъсняло премахване на снегонавяванията в участъка Поповица – Болярци училищните автобуси не можели да премината. 

Проблемите в другите общини били предимно свързани с почистване на растителността в речните корита и липсата на питейна вода. Коритото на р. Чая между жп мост и пътен мост при с. Катуница било обрасло. Опасност от наводнение имало и в с. Трилистник, заради дървестна растителност. Недостиг на питейна вода пък имало в с. Кръстевич, с. Кърнаре, с. Свежен и с. Розино. Най-сериозен бил проблемът в с. Пъдарско, където доставяли вода в водонсоки, заради високата й радиоактивност. 

Областният управител установил още, че в участъка от Дуванлий до Хисаря има наличие на неравности и надлъжни пукнатини на пътното платно, липса на маркировка и съъоръжение за защита от снегонавяване.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?