Следвайте ни

Пловдивчанка се бори с рака, нужни са й 73 750 евро

viber icon

Пловдивчанката Анелия Белева се бори с коварно заболяване от ноември 2019 г. Тогава дамата е диагностицирана с рак на дебелото черво, а животът й само за един ден се преобръща на 180 градуса. 

„За кратко време беше организирана спешна операция, която за жалост не даде добри резултати. Туморът се оказа на рисково за опериране място и не беше отстранен“, казва сестра й Милена Ценова. Така започва и търсенето на варианти за лечението й. Оказва се, че шансовете за успех в България не са големи. Позитивната новина идва от Anadolu Medical Center в Турция, където с помощта на приятели и семейството Анелия заминава да се лекува.

Направени са й две спешни операции, а на връх Бъдни вечер започва и лечението с интензивна химеотерапия, което все още продължава. Очакваните резултати са смаляване на тумора и спиране на агресивното му разпространение. По думите на сестра й Милена редовните пътувания до болницата в Пловдив обаче стават невъзможни от март, заради коронавируса. Така болната пловдивчанка и родителите й остават в Турция. 

„Здравословното състояние на Ани е променливо и изисква непрекъснати контролни прегледи. След всеки 2 до 3 курса химиотерапия се прави PET-скенер, с помощта на който се определя интензитетът на следващите вливания. За преодоляване на страничните ефекти от тежките лекарства се провеждат курсове на подсилване с протеини, витамини и различни минерали, които организмът губи непрекъснато в борбата с раковите клетки. Лечението и престоят в турската болницата до момента продължават с помощта на семейството и най-близките ѝ приятели, но за жалост тези финансови средства достигнаха своя лимит. За да продължи Ани да живее, да се бори с коварната болест и да има шанс да е отново с дъщеря си, тя има нужда от помощ“, казва Милена. 

Необходими са й общо 90 000 евро, като до момента семейството е събрало 16 250 евро, което означава, че им остават още 73 750 евро.

Дарение може да се направи в bg.helpkarma.com, като се отвори “Бъди рицар в борбата на Ани за живот!“

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?