Следвайте ни

Пловдивчанка съди работодателя си за 15 000 лв.

viber icon

Служителка на фирма „Марциа Стайл“ ООД в Пловдив заведе дело срещу работодателя си заради трудова злополука. Жената поиска сума от 15 000 лв., представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания от трудова злополука. 

По време на обедната почивка жената отивала пеша към заведение, намиращо се срещу цеха на дружеството, където обичайно се хранят работниците. Докато е пресичала улицата, служителката е била ударена от движещ се на заден ход лекотоварен автомобил и съборена на пътната настилка, като в резултат от удара от автомобила и падането е получила травми.  

От събраните по делото писмени доказателства е установено, че жената е клинично здрава и няма намалена работоспособност в резултат на инцидента, а общите й заболявания нямат причинна връзка с получените при инцидента травми, като след самата злополука ищцата продължително е изпитвала болки. Установява се също така, че самата тя е допринесла за настъпването на трудовата злополука, тъй като е пресичала без да се огледа за движещи се моторни превозни средства.

След датата на злополуката служителката е ползвала отпуск за временна неработоспособност. 

В крайна сметка, съдът взима решение да осъди дружеството да заплати на пострадалата си служителка сумата от 5000 лв. заради трудовата злополука, като сметна исканото обезщетение от 15 000 лв. за неоснователно. Потърпевшата, обаче, трябва да заплати направените разноски за производството по делото в размер на 1255 лв. 

Решението може да се обжалва с въззивна жалба пред Пловдивския окръжен съд в двуседмичен срок. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?