Следвайте ни

Пловдивчанка пребори Енергото, отърва се от борч и взе обезщетение

viber icon

Пловдивчанка успя да спечели съдебна битка срещу EVN, което я спаси от начислен борч и дори и донесе обезщетение. Според е отпреди няколко години, но получи развръзка в Районния нсъд едва сега. 

От енергийното дружество начислили  1127 лв. сметка за консумиран ток за периода от 22 декември 2012 - 23 февруари 2013 г.  Дружеството е завело изпълнително дело, но в рамките на 3 г. не е предприело действия за събиране на задължението. На 31 октомври 2017 г. техници отрязали електричеството на клиентката и в продължение на 7 дни тя е била на тъмно. През това време ползвала банята и хладилника на съседка.

Районният съд установява, че е изтекъл 3-годишният давностен срок, в който EVN e можел да прибере задължението. При това положение към 31 октомври 2017 г., когато е принудително е било спряно електричеството на пловдивчанката, тя реално не е имала борч. 

"Прекъсването на еленергията се явява незаконно, тъй като не е съществувало основание за него", мотивират се магистратите. Те постановяват EVN да плати 500 лева обезщетение на абонатката заради преживяното от нея неудобство, тревоги и стрес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво

Браво

17.01.2021 | 15:13

Ееее имало и честни и разумни съдии! Адмирации!!!!

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?