1939

Пловдивчанка погнусена от работата в аптека: Как да съм спокойна за децата ми? 

Млада пловдивчанка с две деца направо остана без думи и погнусена след случка в аптека до пл. "Шахбазян" в града под тепетата. 

Десислава изпратила съпруга си за лекарства, но не очаквала подобен развой. 

"Изпратих съпруга ми за лекарства. Първото е в 2 форми - таблетна и течна на еднократни дози. След като казва, че е за бебе от страна на жената (наричам я жена, за да не напиша продавачка. Не, че има нещо лошо да си продавач, но за да продаваш в аптека се изисква медицинско образование!) в аптеката няма никаква реакция. Другото, което трябва да вземе е спрей за нос на дадена марка. Той също е 2 вида - хипертоничен и изотоничен. Той казва, че желае хипертоничен, но тя отново не казва нищо. Третото нещо е крем за ръце. Тя този път му задава въпрос “в кутийка, или в тубичка предпочитате?”. Той отговаря “в тубичка”. Тя слага всичко в торбичка, той плаща с карта, взима касова бележка и си тръгва", разказва Десислава. 

Мъжът й се прибрал с торбичка с лекарства. Тя я отваря и остава шокирана.
" Дала таблетки, вместо еднократни течни дози, и изотоничен разтвор. Изпращам го отново в аптеката…
Жената отказва да замени лекарствата с правилните, защото правилните не са налични. Но отказва и да върне парите (32лв.) , защото “така не можело”. Била му дала възможност следобяд да отиде и да ги замени след като получи стока. Болните ни деца трябва да чакат нейната стока ли?! Отказва да му върне парите, защото е платил с карта. Законът за лекарствата също не позволявал да се връщат закупени в аптека лекарства. Той трябвало да знае какво иска и не е казал от кои точно иска", възмущава се Десислава. 

Тя се пита длъжен ли е всеки човек да познава лекарствата на 100 %, във всичките им форми. 

" В Медицински университет - Фармацевтичен факултет продавачи в магазин-аптека ли се обучават?
Защото тази жена не е нищо повече от продавачка! (без да обиждам и омаловажавам професията). Тя е длъжна да попита от какво има нужда клиента, да го консултира и да помогне. А не да направи продажба. По тази логика тя може да продаде неподходящо лекарство и да навреди на здравето на човек (възрастен или дете, бебе?!)", смята пловдивчанката. 

Тя цитира и изречението, което пише в листовката на всеки един медикамент -  ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на лекарствата, попитайте Вашият лекар или фармацевт. 

"Как можем да бъдем спокойни за здравето си и за това на децата ни?!
В тази аптека това се случва за втори път с нас! Ние повече няма да влезем вътре!", закана се тя и съветва другите хора да внимават много или да избягват въпросната аптека.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Да ходи

Да ходи

27.01.2022 | 18:44

Да пазаруват на майната си.

Отговори
1 4
Лаборант

Лаборант

27.01.2022 | 16:50

В аптека Делта на Петко Д Петков аптекарката не знае кое къде се намира.Търси и търси.Поздрав никога няма.Гледа те ,като враг.Редовен клиент съм ,но вече не искам да купувам от тази аптека.Не купувайте лекарства от рекламите по телевизията без съвет .Затова рекламират това ,което не върви.Живота стана аптека...

Отговори
6 1
Фармацевт

Фармацевт

27.01.2022 | 16:06

От кога разни неуки майки разбират от Фармация.Да учи майката фармация и тогава да плямпа глупости. Българите от всичко разбират и са вещи специалисти.

Отговори
7 11
Винету

Винету

27.01.2022 | 16:40

Бъдете спокойни. В известна степен сме информирани какво търсим и какво искаме. Четем листовките онлайн. :) Например съставката ибупрофен се продава от различни производители и съответно на различни цени. Същото е и с много други медикаменти. Друг е въпроса за лекарства по лекарско предписание. Нямам претенции. Съобразявам се с лекарското предписание.

Отговори
2 1
Венета

Венета

27.01.2022 | 12:04

А тази госпожа не става ясно и ала ли е рецепта,както трябва да се ходи в аптека или е написала на хвърчащи листчета като в кварталния магазин какво иска???Хайде спрете се да очерняте хората,които стоят на първа линия от началото на пандемията все едно са ви длъжни!

Отговори
13 19
Винету

Винету

27.01.2022 | 15:03

За един спрей и прахчета не е задължително рецепта! С тези високи цени на добавките и лекарства без рецепта, всичко средно 8-10 лв на бр. било то Нурофен, капки за нос и т.н., добре ще е поне да дават това, което иска клиента.

Отговори
10 3
магистър-фармацевт

магистър-фармацевт

27.01.2022 | 10:23

Правилно е медията да публикува обяснение и на фармацевта за случая, а не само на майката, която даже не е била в аптеката и препредава някакви обяснения на таткото, който явно е "под чехъл" и се изкарва невинен пред жена си.

Отговори
27 18
Мнение

Мнение

27.01.2022 | 00:27

Коментиращите тук май се лекуват само с чай, ракия и лукчета. Права е госпожата. При така посочените желани медикаменти , защо аптекарката е премълчала, че няма това което искат и тя продава това което има налично. Оставам с впечатлението, че единствено се цели реализиране на продажба. На малко дете как се дават таблетки, да питам нехахавите?

Отговори
52 10
Пача

Пача

27.01.2022 | 00:19

Яж му $у#@я на аптекаря. Оффф мамооо ква е прозта

Отговори
5 18
Батко

Батко

26.01.2022 | 23:55

Тая верно е хахава, вместо да подаде жалба в НЗОК, се занимава с жълти вестници :D

Отговори
12 16
Простият Тони

Простият Тони

26.01.2022 | 23:45

И ти ли вече ни взе за овце то бива бива простотия ама чак толкова

Отговори
8 3
Д-р фармацевт

Д-р фармацевт

26.01.2022 | 23:37

Господин Михайлов ти само Ми ела в аптеката и така ще те обслужа и на хирургическата маса Така ще те довърша та поне една червена лампичка в главата ти проста да светне

Отговори
15 13

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?