1553

Пловдивчанка негодува за разбити тротоари в кв. „Каменица – 2”

Тротоарите в „Каменица – 2” са в ужасно състояние, твърди в сигнала до „Марица” Анна Ангелова, която живее в квартала и често се разхожда по улиците с бебешка количка. 

„Бих искала да обърна внимание на проблема от кв. „Каменица 2”, район „Източен”. Кошовете преливат с дни, особено жълтите за рециклиране. В квартала има хубави и нови детски градини и е срамота да имаме такива тротоари - разбити и непроходими. Очевидно е много по-важно да се усвоят 4,6 млн от държавата за ремонт на 600 м улица, вместо с много по-малко средства и усилия да се направи средата за живот на хората от” Каменица 2” по-поносима”, упреква местната администрация  Анна Ангелова.  Тя изпрати на "Марица" и снимки от квартала.

Коментарът на нашата читателка възмути кмета на район „Източен” Иван Стоянов.

„Кв. „Каменица – 2” е с най-добре направени улици и тротоари”. счита той и посочва, че ул. „Месемврия” и „Варшава” могат да се ремонтират, след като приключи строежът на стадион „Христо Ботев”.

Районният кмет потвърди, че  е крайно необходим ремонт на ул. „Арх. Камен Петков”, чиято цена беше цитирана наскоро от  депутатите от Продължаваме промяната , а "сега се повтаря от госпожата". 

 Тази улица и още няколко обекта бяха включени в списъка, който Министерството на финансите наскоро е изискало от  районните кметове на Пловдив с цел за финансиране според възможности. Условието, поставено от МФ, беше да има готов проект за обекта и издадено разрешение.

„Индикативната стойност на ремонта на ул. „Арх. Камен Петков е 4,4 млн. лева. Улицата е с дължина 700 метра, а в проекта е включена цялостна подмяна на подземната инфраструктура, осветление, тротоари, велоалея и озеленяване. Ако финансирането  се забави, цената ще стане още по-висока”, предупреди районният кмет и напомни, че улицата обслужва целия квартал и пет учебни заведения.

Ремонт, а съответно и средства са необходими и за ул. „Славянска”, където заради неправилен наклон при всеки дъжд се наводняват избите на съседните сгради.  Индикативната стойност на ремонта е 3,2 млн. лева.

По повод на жалбата на читателката на „Марица”  за боклуците Иван Стоянов  напомни, че договорът за разделното събиране на отпадъци е подписан между община Пловдив и „Булекопак”.

„И ние сме забелязали пропуски, след което се свързахме с фирмата. Те обясниха, че имали проблем, но ще го отстранят”, разказа районният кмет. 

И пак подчерта, че за „Каменица – 2” се полагат най-много грижи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
4000

4000

25.07.2022 | 09:57

Тия милиони за нищо ги нямате бе? За 20 милиона да ви кажа, че преди 2г. се направи нов 4-лентов път до Асеновград, с няколко големи кръгови движения, с няколко моста, осветление и т.н. Колкото и да са поскъпнали сега материалите не виждам как ще струва ремонт на няколко стотин метра улица 4.4 милиона лв? Май ще падне лапане на половината парички пак а?

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?