Следвайте ни

Пловдивчанин в стрес, чака потоп в апартамента си СНИМКИ

viber icon

Теч от капандура побърка 81-годишният Александър, който живее на последния етаж на блок на бул. „Свобода“. През последните три месеца възрастният пловдивчанин настоявал вече няколко пъти пред домоуправата проблемът да се вземе предвид, но всички негови опити удрят на камък. Отговорът бил един и същи – чака се оферта за извършването на ремонт. 

„Живея сам на последния седми етаж. Над апартамента ми е самият покрив и капандура на него. При всеки валеж започва да се стича вода през капандурата. Тя капе долу и се набива в плочата над жилището ми. Въпрос на време е да протече при мен. За да не се случи това, или поне да го забавя във времето, непрекъснато слагам разни съдове, в които да се стича водата от капандурата. На 81 години съм, нямам вече сили да нося съдове, пълни с вода, за да запазя апартамента си“, разказа пред „Марица“ Александър. 

Той посочи, че е звънял над 5 пъти на домоуправителя. „Отговарят ми, че чакат оферта за ремонта. Нямам представа обаче докога ще се чака и дали въобще ще стане. Работата ще отнеме най-много половин час. Да направят шапка от ламарина, да я заварят и готово. Редовно си плащам всеки месец обслужването, но мисля да спра, ако не се задействат“, закани се Александър. 

Пенсионерът се притеснява, че в близките месеци ще има обилни валежи и тогава проблемът ще се задълбочи. „Сигурно и мазилки ще падат, не знам какво ще става. Но не разбират от дума тия хора“, коментира пловдивчанинът от бул. „Свобода“. 

„Марица“ направи многократни опити да се свърже с домоуправата на жилищната сграда, но безуспешно. 

Ясно е, че разходите по ремонта, независимо дали неотложен, необходим или основен, се заплащат от средствата във фонда за ремонти, натрупани чрез ежемесечните вноски  от собствениците на апартаменти.  Когато се извършва такъв необходим ремонт управителният съвет отпуска необходимите средства от натрупания фонд. Извършените разходи се одобряват впоследствие от Общото събрание  въз основа на представени документи. В случай, че средствата във фонда се окажат недостатъчни, то тогава трябва да се вземе решение от Общото събрание за плащане на допълнителни вноски за покриване на разходите.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ела  ма  сляз

Ела ма сляз

26.03.2021 | 17:44

Както е наоисано се подразбира че капандурата е в апартамента на дядката. А се вижда че капандурата е над таванското помещение. Видно е че човека има голям житейски опит и дава конкретно предложение какво да се направи и то само за половин час. Питам се колко ли може да струва това. Сигурен съм че ще е по малко от мастилото за написването на статията.

Отговори
5 0
Олю

Олю

26.03.2021 | 15:17

Ти много недей стой на това слънце, че шА слънчасаш, а от там и мозъка ще започне да ти капе...

Отговори
1 4
Батко

Батко

26.03.2021 | 14:44

Да не се притеснява, слънце цял месец, ако е рекъл Бате Бойко, ще има слънце и цяло лято!

Отговори
1 7
Васко

Васко

26.03.2021 | 18:42

Ей, спри да спамиш! Човекът има болка , имай уважение на годините му, а ти гледаш политики да правиш! Засрами се!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?