Следвайте ни

Пловдивчанин улови гиганска щука В Марица, увлече десетки рибари СНИМКИ

viber icon

Гигантска щука, тежаща 5,5 килограма, бе уловена тази сутрин до моста до околовръстното шосе след Скоболева майка. Старите рибари го наричат „немския мост“. 

Щастливият рибар се казва Иван и към 10 преди пладне новината вече бе достигнала до всеки пловдивски въдичар.

„Очакваме Иван да дойде тук и да разкаже! И пред УХТ се хваща хубава щука. Миналата седмица улових две, предната още две“, каза Стойчо Стоев. 

Пловдивчанинът за пръв път нагласи въдиците си на южния бряг на реката. Обясни, че тук брегът е доста по-дълбок. На много места водата до брега бе замръзнала.

„Това е последното ни незабранено удоволствие! Важното е да си въздух, да се движиш и да пазиш дистанция“, каза Стойчо.

Новината за голямата щука и хубавото време изкара на пожар десетки рибари. Те се наредиха по бреговете от Железния мост до остров Адата. 

Всички търсиха обяснение в късмета на Иван. Стигна се да консенсусно решение, че успехът му се дължи на това, че е ловил под дигата. Там нивото на реката е друго. 

До обяд друга гигантска щука не клъвна, но затова пък късметлиите вадиха много алай и караболка. Само за час млад майстор извади до моста на Герджика 8 караболки. 

В този участък се оформиха и две големи групи рибари-табиетлии – всеки бе дошъл на риболов с въдиците си, с една щафета луканка и с бутилка червено вино. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?