Следвайте ни

Пловдивчанин пребори сръбски мошеници монтьори

viber icon

Не спирайте дори за малка почивка по магистралата между Белград и Ниш! Наглеци се вмъкват под автомобилите и ги повреждат, а после предлагат да ги ремонтират в сервиз срещу безбожна цена.

 

Семейството на пловдивски бизнесмен преживя четири кошмарни часа на бензиностанция между Белград и Ниш. То стана жертва на измамническа схема, при която за минути на оставена без надзор кола е нанесена повреда от опитни автомонтьори. А след това те искат много пари, за да я поправят и дори настояват да я закарат в сервиз. Оказва се, че схемата действа от много време и от нея са пострадали много българи. Как да се предпазим от най-разпространените измами, когато тръгнем на път, съветват препатили.

 

Не спирайте дори за кратка почивка на магистралата между Белград и Ниш! В картите тя е означена като път А1. За това предупреждава световният сайт за пострадали пътници travelscams.org и scambusters.org.

Според него не е препоръчително спирането на бензиностанции или край пътя. На собствениците на каравани или кемпeри се препоръчва дори да не помислят да преспиват в този район. През най-малкия престой опитни „монтьори" се гмуркат под автомобилите и ловко причиняват повреди. Стоят наблизо, гледат сеир и нагло идват да си предложат услугите за ремонт, който обикновено е скъп.

Преди седмица две пловдивски коли се връщат от ски в Северна Италия. И допускат грешката да спрат на бензиностанцията малко след пункта за тол таксите на излизане от Белград. „Обикновено почиваме на бензиностанция на OMV, защото там се чувстваме сигурни - този път спряхме на друга, която е на средно голяма фирма", обяснява пострадалият пловдивчанин. Българските семейства влизат за няколко минути в тоалетната, като през това време колите им са заключени. Те са паркирани под охранителни камери. След излизането им единият автомобил отказва да запали.

„Впоследствие се оказа, че докато ни е нямало, един от тарикатите се е вмъкнал ловко отдолу и е дръпнал буксата, която свързва скоростната кутия с двигателя. Това се оправя за секунди, стига да знаеш, че това е причината", обяснява пловдивският бизнесмен. Автомобилът отказва да запали, а екранът му показва 4-5 различни повреди наведнъж. Пловдивски автомонтьор веднага обяснява по телефона, че те няма как по естествен начин да се появят. И веднага припомня, че това е схема, която се вихри в Сърбия от доста време.

„Работата се изяснява, когато видиш двете паркирани коли за пътна помощ и скъпо порше между тях. През цялото време юнаците от тези коли си приказваха и пиеха кафе с хората от бензиностанцията", разказва пловдивчанинът.

Второто действие на драмата е предложението на магистралните монтьори да поправят колата в сервиз, който е на 15 километра от там. „Казах им, че по никакъв начин няма да се съглася колата да ходи там", спомня си бизнесменът. Сайтовете за измами съветват същото: никога не вкарвайте колата си в сръбски автосервиз, защото ще стане още по-страшно.

Като чул отказа, сърбинът бясно тряснал вратата с думите: „Аз да не съм Господ! Тук не мога да оправя нищо!". Пловдивчани, за които е ясно в какъв филм участват, решават да не се поддадат на изнудването. „Обадих се на автомонтьор от Пловдив и бях готов да го извикам там - на 450 километра, но не и да им плащам на тези", разказва пострадалият.

Времето минава, а напрежението притиска най-много децата. В един момент пловдивчанинът им казва директно, че разполагат с две опции. Или да оправят колата срещу минимално заплащане и нещо все пак да вземат, или да пристигне монтьор от България и те да останат без нищо. „Единият започна да се върти, пипна нещо отдолу, после вдигна капака - изигра номера с разместената клема на плюса за запалването и така приключи всичко. След 4 кошмарни часа!", разказва пловдивчанинът.

Най-тежкото в тази ситуация е, че всичко става в неделя следобед - времето, когато се чувстваш най-безпомощен.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Черни осъм

Черни осъм

23.02.2020 | 18:00

сърбия е една фалирала държавица Достигната и гнева на Бога!! големи мъки още и още ги очаква,Някой нее по велик и голям от Бог!Те още ще плащат за времето след втората световна война когато си позволипа м огромен трап ископан от тях с преследвани да заровят жива хора в големи количества!! Невини мъже в неправнопостоено положение, Мъжете бяха с голи ръце пред въоръжена войска,Бог даги удря и удря на интервали и простояно Дано!

Отговори
4 1
От Дерманци

От Дерманци

23.02.2020 | 17:46

Туй са xxl Cарбиja гадни плъхове! Претендират за лидер на балканите и за сарана членка в EU. Бог си знае работа Както удря той никой неможе даги удари по неговия начин.Не е дълеч времето в което ще си отнемем Западните покрайнини и ще са отново Български

Отговори
4 0
Мургав

Мургав

22.02.2020 | 22:21

Шкембе войвода е предател и руско мекере. Не може да е станало и без знанието на Баце.

Отговори
6 0
Да се знае и помни!

Да се знае и помни!

22.02.2020 | 21:27

А оня продажник Ивань Каракачань разреши да им прелетят "Панцирите" в небето над Бългрия! Позор!

Отговори
9 4
Мургав

Мургав

22.02.2020 | 22:23

Продажно шкембе!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?