3906

Пловдивчанин показа къде и как се паркира безплатно целогодишно

Пешеходна зона в центъра на Пловдив, която е превърната в частен паркинг, вбеси читател на "Марица". Петър Ангелов подаде сигнал на медията, който касае една традиция в паркирането, която датира от дълъг период от време. 

 

Петър ни е изпратил тези снимки


"На гърба на ресторант" Сентръл парк" и до Дома на техниката е пешеходна зона. Но, там от години А1 (преди Мтел) са превърнали зоната в частен паркинг. Колите на издателствата "Булвест 2000" и "Анубис" кротко си стоят под стълбите на Кино "Лъки". Община и полиция от години не стъпват там. Последните дни вече се настаниха и чуждоземците, усетили сладостта на безплатното паркиране! Пешеходна зона е!", ядосва се нашият читател. 

По думите му, по същата логика може да паркираме в тревата на градските градини, да си мием колите във фонтана на Центъра и т.н.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 10 оценки
4.2/5 от 10 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Навсякъде е така

Навсякъде е така

23.05.2023 | 00:17

Какво става зад Паметника на Съединението не е ли същото? Или достъпа до паркинга зад Католическата катедрала?

Отговори
2 1
Хм…

Хм…

22.05.2023 | 23:37

Нека се изясним, пространството под Дома на техниката си е предвидено за паркинг още с проекта, а задънената улица Ф. Македонски никога не е била пешеходна зона.

Отговори
4 1
Петроний АЕ

Петроний АЕ

22.05.2023 | 21:18

Този мяза на щангист или борец на диета от години, а свлеката до него - на избягал жираф от зоопарка в Хаджидимово... ;)

Отговори
0 2
Светлана

Светлана

22.05.2023 | 21:16

Не само там е безплатен паркинг. Погледнете пълния паркинг с лични автомобили на уж служебния паркинг на БНТ Пловдив. И хич никой не протестира, че денонощно частни коли паркират там. За информация т. н. служебен паркинг е двор на училище, което е превзето още по време на управлението на Дража. Гербаджиите от БНТ Провдив хич и не са помислили да върнат училищния двор, а го ползват като безплатен паркинг.

Отговори
17 0
И на кого да върнат училищния двор?

И на кого да върнат училищния двор?

22.05.2023 | 23:38

На несъществуващото от половин век училище?

Отговори
3 3
Виктор

Виктор

23.05.2023 | 08:25

Ти още ли живееш в комунизма? Върнаха ли на царя Враня? Както върнаха на всички имотите, така БНТ Пв. да върнат сградата на училището и училищния двор. Всеки с частен бизнес си строи сгради, а не се спотайва тихом и мълком в центъра на Пловдив в чужд имот! А пък кой гледа тъпата телевизия? Даже и фризьорките не зяпат глупостите им.

Отговори
3 0
Съгласен съм

Съгласен съм

23.05.2023 | 08:41

Най- добре е да се върне паркинга на община Пловдив, който очебийно се ползва за лични цели от връзкари. За този паркинг може да се въведе такса за паркиране, а по- късно е възможно да се построи и паркинг на 2-3 нива, така, че всички да имат право да паркират. Евентуално заради местоположението( супер център) общината може да таксува 3 лв. на час. Пълна свинщина е да се ползва от 90 год. или вече 34 години безплатно от тарикатите на БНТ в Пловдив. С какво право общината дава този училищен двор за безплатно ползване на БНТ Пловдив?

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?