2374

Пловдивчанин подлуди верига хипермаркети заради четки за зъби

Пловдивчанин направо скъса нервите на служители на няколко от магазините на голяма верига хипермаркети. Мъжът се явявал през ден в отделни обекти в Пловдив, както и в Карлово с молба за рекламация на закупени от него 10 електрически четки за зъби. С тях се снабдил от магазина в подбалканския град, обаче искал да му се възстановят средствата в Пловдив.

Посетил три от магазините в града под тепетата. Служителите обаче отказали да направят рекламация. Причината - има данни от различни филиали за множество опити от негова страна за предявяване на рекламации на електроуреди с копие на една и съща касова бележка, като опитите му са насочени към обекти, различни от този, от който е закупен даденият уред.  Задължително условие е да разполага с оригинал, а не копие на бележката от покупката. „ Счита се че копието на касова бележка категорично не може да се приеме за „друг документ“, установяващ претенцията по основание и размер “, гласи политиката на магазина.

Недоволният пловдивчанин засипал с жалби Комисията за защита на потребителите. Последвали глоби за два филиала, че не завели претенциите му в книгата за рекламации. Съдът обаче отменил санкциите, съгласявайки се с доводите, че клиентът трябва да представи оригинал на касовата бележка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гошо

Гошо

09.07.2022 | 21:52

Селяндур прост!

Отговори
2 2
Богдан Попов

Богдан Попов

09.07.2022 | 18:27

Че какво да прави човека. Намерил е как да изкара малко пари . Те нашите политици крадат с милиони а той няма да го прави. Малко е нескопосано но и това е начин да сё позамогне за насьщния човека.

Отговори
4 4
Мегсън

Мегсън

09.07.2022 | 18:23

Ами да му имам проблемите на този....какви по важни неща има в живота.

Отговори
1 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?