Следвайте ни

Пловдивчанин иска по-високи данъци

viber icon

Пловдивчанин поиска по-високи данъци по време на общественото обсъждане на Бюджет 2020. По думите му таксите, които се събирали на глава на населението били смешно малко, а събираемостта им и без това ниска.

„Виждам, че данък МПС за тази година е 21 млн. и половина. Ако го разделим на 140 000 автомобила, това прави по 150 лв. на автомобил, т.е. 12 лв. на месец. Безумно ниска цена. Смешна е и таксата за смет – по 9 лв. на месец.

Вие за чистачка на входа плащате повече – по 20 лв“, заяви възрастният мъж. Изказването му веднага бе контрирано от пловдивчанка с думите, че тя отделила от джоба си общо 300 лв. за данъжи, заедно с такса смет.

„Не може да ме убедите, че съм дала 9 лв. за смет“, добави разгневената дама.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (1)

тотев

21.01.2020 | 08:46

ДА.Правилно решение е да се вдигнат данъците,но това няма да устройва дивите селяни които искат на всяка цена да жевеят в града. А и строителните фирми които строят поредното социално гето също няма да бъдат доволни.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?