46

Пловдивчани за новия електробус: Хубав е, но пак кондуктори късат билетчета

Красив, удобен, не замърсява въздуха и дано и да е редовен, пожела една от пътничките Анастасия Трендафилова по повод на новата придобивка в градския транспорт – електробуса, пуснат днес за първи път по линия № 18. от "Тракия" през Централна гара и по "Руски" към езиковите гимназии и новата сграда на ПУ "Паисий Хилендарски".

Анастасия препоръча още час по-скоро в Пловдив да бъде въведено електронно таксуване в рейсовете. В големите градове на другите държави в ЕС отдавна се пътува с електронни билети и карти, а при нас кондукторите продължават да се провират между пътниците, за да късат билети, каза още младата жена. 

Чешкият електробус е оборудван изцяло за електронно таксуване, има валидатори, които отчитат, че си платил, но системата не може да бъде задействана централно, тъй като на испанската фирма "Индра" не действа, а за надграждането й тепърва ще се търси изпълнител.

Екологичното возило е поверено на опитните шофьори Марин Кисимов и Тодор Томов. Първата смяна с пробег около 100 км. мина, без да се налага ново зареждане, увери шефът на „Автотранс - 2000” инж. Димитър Чолаков.  Неговата фирма обслужва линия № 18. Производителите дават 300 км. пробег, без да включва устройството. До седмица-две ще стане ясно какви икономии на гориво отчита електробусът и колко километра може да изминава, без да спира за зареждане. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Западняк

Западняк

17.11.2022 | 00:35

Така е като кондуктори управляват града. На следващите избори гласувайте с главите си, а не с краката.

Отговори
4 2
ГЮРО

ГЮРО

16.11.2022 | 21:17

Електробусът е "само" десетина пъти по-скъп от един нормален тролейбус. И никакви латерии не са нужни за тролейбуса. Едно рециклиране на отпадъчна батерия от електробус струва колкото един чисто нов тролейбус. Защо разрушиха тролейбусната мрежа, която можеше да се използва още поне 50 години? За да продадат жиците на отпадъци. Защото отпадъци ни управляват.

Отговори
9 3
Ей съсипаха я тая държава!

Ей съсипаха я тая държава!

16.11.2022 | 18:49

Ми късай те си сами билетите ,като нещете да ви ги късат кондукторите!Значи може да ви късат нервите ,пък билетите не може!Ми то на вас няма угодия!Хората цял електро бус им докарали и пак недоволни!Ейде возете се ,че днеска има утре няма електробус!После пак да не ревете!

Отговори
8 3
цъфнал ГЕРБ

цъфнал ГЕРБ

16.11.2022 | 22:34

ми 'оди пеш бе, 'оди пеш!

Отговори
2 0
мхм

мхм

16.11.2022 | 17:47

Златев и Тотев на съд! И двамата са гига олигофрени!!!!

Отговори
7 2
Шофер

Шофер

16.11.2022 | 17:38

Електронното таксуване струваше 45 милиона електронното правителство два милиарда няма го ни едното ни другото. А Ел автобус с кондуктор е на свинче звънче

Отговори
13 1
Ужас, ужас,

Ужас, ужас,

16.11.2022 | 17:32

Ужас, кондуктори се провират. Вместо да имаш електронен билет, а контрольори да се провират. Между другото, на кондуктора можеш да платиш и с левчета, и със стотинки, а и той или тя си вадят хляба с това.

Отговори
8 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?