Следвайте ни

Пловдивчани взеха книги срещу килограм пластмаса СНИМКИ

viber icon

За девета година кампанията "Книги за смет" събра тълпа от пловдивчани, решили да се включат в каузата по опазване на околната среда. Семейства с деца се бяха наредили на паркинга на "Кауфланд" в "Смирненски" с торби, пълни с различни пластмасови отпадъци.

Организаторът Георги Събев разказа, че идеята е изключителна, тъй като на събитието има деца, които са били на три годинки при първото издание, а сега са тийнейджъри.

Те се сред редовните посетители на кампанията. Срещу килограм предадена пластмаса всеки, решил да вземе участие, получава книга по свой избор. За деня ще бъдат раздадени около 1500 екземпляра от 20 различни заглавия.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ей, това ви е "културния" Пловдив

ей, това ви е "културния" Пловдив

05.06.2021 | 15:41

Кофтито е че в Пловдив книгите ги изхвърлят за смет, аз лично съм събрал сигурно 1000 книги за няколко години по казаните в Кючука и Смирненски!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?