Следвайте ни

Пловдивчани стават партийни членове заради томбола с телефони

viber icon

На интересен начин за привличане на симпатизанти и набиране на членска маса се натъкна „Марица“.  Новосформирана политическа партия, носеща емблематичното наименование „Бригада“, се нуждае от 2500 членове, за да може да се регистрира в Софийски градски съд.

В официалния сайт  е посочено, че на 20 септември в Перник е проведено учредителното заседание за образуване на Инициативен комитет за учредяване на партията, а на 25-ти октомври - учредителното събрание на партията.

За да попълнят редиците си, от „Бригада“ са организирали онлайн кампания „Стани член, участвай в томболата и спечели“. Наградите са примамливи и са последен писък на технологиите – телефони iPhone 12 Pro и сгъваемия Samsung Galaxy Fold. 

Шанс за печалба имат всички, които подадат декларация за членство в партия „Бригада“ за времето от 2 до 12 ноември. 

„По случай регистрацията на политическа партия „Бригада“, ние екип от учредителите сме подготвили игра – томбола, с цел популяризиране на прякото участие на народа в управлението на държавата, чрез постъпване като член на новоучредената политическа партия“, гласят първите редове от официалните правила за участие в наградната игра. 

От ноември новата политическа партия си има официална фейсбук страница и поверителна група.  

„Много скоро тук ще публикуваме актуална информация за дейността ни и предстоящи събития. За разлика от казионните партии - ние сме градивни и искаме да променим България с положителни и разумни действия, а не да губим време в злословене, както и в красиво и неразбираемо говорене. За това ви призоваваме към такъв тип диалог и постове. С разум към промяна!“, гласи един от първите публикувани постове там. 

Коментарите под публикацията, рекламираща играта, са стотици и на хора от цялата страна, включително от Пловдив. Организаторите обаче внасят важно уточнение, че за да се включи някой в играта не е достатъчно да се напише само „Участвам“, както са направили мнозина на принципа „Есе“. 

От Учредителната декларация на партията става ясно, че си поставя многобройни цели, сред които: възвръщане на справедливостта, морала, уважението и достойнството на българина, идентифициране на всички корупционни модели и паразитиращи монополи и справедливото им коригиране в полза на народа, чрез създаване на ясни и честни правила; ревизиране и преустановяване на узаконени лоши практики при усвояването на Национални и Европейски средства и предоставяне на реални шансове на малките и средни фирми да участват активно и справедливо в тези процеси; повишаване качеството на живот на пенсионерите, чрез достойно повишаване на пенсията за сметка на изградените лоши практики и утвърдените порочни бизнес модели и монополи, както и подобряване на здравната система чрез поетапно модернизиране и въвеждане на достъпна среда. 

Подробна информация за новите играчи в политиката все още няма, но поверителната група във фейсбук се администрира от четирима души, сред които историк и юрист. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?