Следвайте ни

Пловдивчани стават екшън герои в седмицата на пожарната безопасност

viber icon

Пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще даде старт на седмицата на пожарната безопасност на 13 септември в 10.00 часа на площад „Ст. Стамболов“. Пред фонтана на община Пловдив ще бъдат позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба. 

Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците.  По- смелите минувачи дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция гасейки внезапно избуял огън.

 В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението - Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности"  на  регионалната дирекция. 

И тъй като често пъти при инциденти и природни бедствия от важно значение е помощта на доброволците, пловдивчани ще могат от първо лице да разберат как могат да бъдат в помощ на пожарникарите. На площада ще ги посрещнат и действащи доброволци, част от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Те ще споделят своя личен опит, ще разкажат какво е да си доброволец и как можеш да се включиш в мисията "Да помагаш със сърце и душа“. 

На място ще бъдат предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?