Следвайте ни

Ето за какво се изви опашка пред Бюрото по труда в Пловдив

viber icon

Пловдивчани извиха опашка пред Бюрото по труда на ул. "Чернишевски" 3,  видя репортер на "Марица". Този път те не се редяха за регистрация, а за среща с трудов посредник. За консултация на ден през сградата минават по 100 души. На всеки безработен се отделят поне по 20 минути. 

„Получават се опашки, защото трябва да спазваме противоепидемиологични мерки и пускаме само по един в сградата. Стараем се да ги обслужим максимално бързо, но и да сме полезни“, заяви з директорката на Бюрото Иванка Власева. 

Посредникът насочва безработните към позиции, който са подходящи за тяхната квалификация и отговарят на изискванията им. Освен това при нужда или желание за доквалификация  им  се предлагат курсове или обучения към Бюрото по труда. По този начин се прилага по-широк и задълбочен индивидуален подход към безработните в трудоспособна възраст. Целта е осигуряване на устойчива заетост. 

Само за месеците май и юни 131 безработни от област Пловдив са започнали работа на субсидирани работни места. Те са били включени в програмите за обучение и заетост на продължително безработни лица, НП „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания“, НП „Помощ за пенсиониране“, „Красива България“, „Младежка заетост“ и „Родители в заетост“. Други 1065 съкратени заради коронавируса са започнали да се трудят отново. 

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?